TMMOB’a bağlı Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Zonguldaklıların verdiği mücadele sonucu, yapımı devam eden şehir hastanesinin “unutulan” otoparkı için yıkılmak istenen 79 yıllık Zonguldak Kız Meslek Lisesi kurtuldu.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, okul binasının tescillenmesine dair talebin reddine ilişkin Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 12 Haziran 2020 tarih ve 6011 sayılı kararını yargıya taşımış ve yürütmeyi durdurma kararı almıştı.

Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu da, mahkeme kararı doğrultusunda önceki kararın kaldırılmasına ve bahse konu taşınmazın "kültür varlığı" olarak tesciline karar verdi.

Alınan bu karala birlikte artık 1942 yılından beri eğitim ve öğretim hizmete vermekte olan Kız Meslek Lisesi'nin (Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) yıkılması tehlikesi de ortadan kalkmış oldu.

Kanal Z olarak Zonguldaklılara alınan bu kararı nasıl değerlendirdikleri sonduk.

Zonguldaklılar, alınan  koruma karanı son derece olumlu bulduklarını ve sevinçle karşıladıklarını belirtiler.

Hastane otoparkı için bir okulun yıkılmasına gönüllerinin asla razı olmayacağını ve alınan bu kararın çok büyük bir isabet olduğunu belirten Zonguldaklılar, kararda emeği geçenlere teşekkür ettiler.

(Haber-Ercan Demir-Esra Aydın)

Editör: Haber Merkezi