Türk Ulusal Ajansı tarafından hibelendirilen Hacettepe Üniversitesi Koordinatörlüğünde yürütülen  Zonguldak 'ta faaliyet gösteren Paydaş Eğitim Kültür ve Sanat Derneği'nin  de ortak olduğu  KA201 projesi kapsamında  üretilen matematik öğretmenlerinin BİT entegrasyonuna yönelik  GEOGEBRA yazılımını öğrenmelerini amaçlayan çevirimiçi dersi ücretsiz erişimdedir.

Geogebra yazılımının üreticisi Markus Hohenwarter’in katkılarıyla üretilen çevirimiçi ders sayesinde matematik öğretmenleri  Geogebra Classic Math Apps e ait ilk deneyimleri edinebilecek,kendi interaktif ders materyallerinii geliştirebilecek ve bunları kendi derslerine entegre edebileceklerdir.Ayrıca öğretmenlerin pek çok üretilmiş materyale ücretsiz olarak erişim sağlayan bu derse katılabilmek için www.geogebra.org/groups adresine gidip YJNGF kodunu girerek kendi geogebra hesabınıı oluşturmaları gerekmektedir.

https://www.geogebra.org/mtaii

Paydaş Eğitim Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Önder Küçüköner projeyle ilgili şu açıklamayı yaptı:GeoGebra,matematik ve geometriyi öğrenme ve öğretme amacıyla kullanılabilen ilkokuldan üniversiteye kadar geniş bir kesime hitap eden dinamik bir matematik yazılımıdır.Prof.Dr. Marcus Hohenwarter'in geliştirdiği GeoGebra 62 dile çevrilip 190 ülkede öğrenciler,öğretmenler ve araştırmacılar tarafından kullanılmaktadır.Bu programla öğrenciler soyut matematik ile gerçek hayat problemleri arasında köprü kurabileceklerinden dolayı daha çekici ve anlamlı gelecektir.GeoGebra yazılımının geliştiricisi olan ve dünyada milyonlarca takipçisi olan Prof.Dr.Marcus Hohenwarter (Johannes Kepler Üniversitesi Linz Avusturya) ile bu proje kapsamında beraber olmanın çok önemli olduğunu belirtmek isterim.

Dünyada ve ülkemizde daha dinamik ,fikirlerin eğitime dahil edilmesine imkan sağlayan ,rekabete ve sivil insiyatiflere açık eğitim anlayışlarına ihtiyaç vardır.Bu bağlamda ortağı olduğumuz  projeyi önemsiyoruz.Ayrıca dernek faaliyetlerimizi ve projelerimizi takip etmek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. www.paydas.org.tr

 

Editör: Haber Merkezi