Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, 21 Eylül’de yüz yüze eğitim başlayacağını söyledi.
21 Eylül'de Birinci Sınıf ve anasınıfı öğrencilerinin okulla buluşacağını ve bundan dolayı da çok heyecanlı ve mutlu olduklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, “Biz öğrencilerimizi özledik, aileler öğrencilerini bizden sıkılmasınlar, biz gerekli tüm tedbirleri aldık” dedi.
Zonguldak’a 441 öğretmen atandığını ve öğretmen doluluk oranının yüzde 86’lara yükseldiğini belirten İl Mili Eğitim Müdürü Ali Tosun şunları söyledi:


“2020-2021 eğitim öğretim dönemi öğretmenlerimizin seminerleriyle başladı. Şu anda öğretmenlerimiz uzaktan eğitimle telafi programlı uyguluyorlar. Yüz yüze eğitimin başlayacağı 21 Eylül tarihinde 1. Sınıflar ve ana sınıflarımızda yüz yüze eğitimi başlıyoruz. Bu yüzden eğitim 21 Eylül haftası haftada 1 gün olacak şekilde öğrencilerimiz okula buluşacaklar. Bir uyum haftası şekilde gerçekleşecek. Çocuklarımızın okula alışmaları, okuldaki koronavirüs tekbirlerini tanıtılması, nelerin yapılacağı ile beraber  gerçekleştireceğimiz çalışmalarla okulda buluşturmuş olacağız. Bir diğer hususta ondan sonraki haftada artık haftada 1 gün değil haftada 2 gün şekilde öğrencilerimiz okula gelecekler. Bununla ilgili tüm hazırlıklarımız devam ediyor. Okullarımızda kalite belgelendirme programını başlattık. Okullarımız artık Türk Standartları Enstitüsü'nün vermiş olduğu kriterlere göre el dezenfektanlarından kontrol çizelgeleri ne kadara çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bu konuda çok büyük emek harcayan okul yöneticilerimize öğretmenlerimize, aile birliklerimize teşekkür ediyoruz.Biz de sahada olacağız, bütün yöneticilerimiz okullarımızı denetleyerek okula hazırlama konusunda çaba gösteriyoruz. Bu noktada 21 Eylül'de ilk öğrencilerimiz 1. Sınıf ve anasınıfı öğrencilerimizin okullarla buluşacağından dolayı da çok heyecanlıyız mutluyuz. İnşallah tüm öğrencilerimizi okullara geldiği günleri görürüz.
Öğretmen atamaları konusunda bu yıl Zonguldak ilimize 19 bin 900 öğretmen arasından 441 öğretmen ataması gerçekleştirildi. Bu rakam bizim için çok çok güzel bir rakam. İlimizde bu atamalardan önce doluluk oranımız yüzde 86’lardayken %95'lere ulaşmış oluyor. Bunun tabii 21 saat üzerinden norm hesaplanması yapılıyor. Bazı öğretmenlerimiz 30 saat, bazıları 28 saat, 25 saatte girdiğini düşünürse fiili olarak doluluk oranımız yüzde 96'lara çıkacak. Yani bu Zonguldak ili için son 10 yılda doluluk oranlarına baktığımız zaman en yüksek orana ulaşmış olacağız. Okullarımızın kaliteli ve eğitim verebilmesi için öğretmenlerimizin atanmasından dolayı mutluyuz.
Biz öğrencilerimizi özledik aileler öğrencilerini bizden sıkılmasınlar, bir gerekli tüm tedbirleri aldık”
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi