Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı Medipol Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) toplantısına katıldı. “Yükseköğretim Kurumlarında Kalite Güvence Sisteminin Geliştirilmesi” konulu toplantının açılış konuşmasını YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas yaptı. Prof. Dr. Elmas, konuşmasında YÖKAK’ın kuruluşundan beri Türkiye yükseköğretim sisteminde kalite güvencesi alanında yürüttüğü çalışmalardan bahsetti ve kısa zamanda oldukça önemli adımlar atıldığını ifade etti. Prof. Dr. Elmas, YÖKAK’ın yükseköğretimde kalite güvencesi alanında yakın gelecekte hayata geçirmeyi planladığı uygulamaları özetledi ve YÖKAK’ın Avrupa Yükseköğretim Kalite Ajansları Birliği (ENQA) üyelik sürecinin devam ettiğini belirtti.

Açılış konuşmasının ardından YÖKAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım, Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarının kalite güvencesi alanındaki çalışmalarını özetleyen “2018 Yılı Yükseköğretim ve Kalite Güvencesi Durum Raporu” başlıklı bir sunum yaptı. Sunumun ardından YÖKAK kurum danışmanı Prof. Dr. Buket Akkoyunlu, tüm yükseköğretim kurumlarının kalite komisyonlarının faydalanabileceği bir çevrimiçi başvuru kaynağı olarak geliştirilen YÖKAK Bilgi Portalının tanıtımını yaptı.

Toplantının ikinci bölümünde ise Marmara Üniversitesi, Medipol Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi kalite birimleri tarafından iç kalite güvence sistemlerinde program değerlendirme deneyimlerinin paylaşımları yer aldı. Toplantının son bölümünde, YÖKAK kurum danışmanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, üniversitelerin iç kalite güvence sistemlerinin oluşturulmasında ve programların değerlendirilmesinde faydalanabilecekleri bilgi yönetim sistemi ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantı sonrasında bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı, “Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak sunduğumuz tüm hizmetlerde kalite güvencesinin sağlanması önceliğimizdir. Sunduğumuz eğitim hizmetleri, topluma hizmet ve araştırma faaliyetlerinde kaliteyi artırma amacıyla kısa zamanda önemli adımlar atılmıştır. Hatırlanacağı üzere Üniversitemiz, Avrupa Üniversiteler Birliği’nin Kurumsal Değerlendirme Programı (IEP) tarafından değerlendirilen sayılı devlet üniversiteleri arasındadır ve YÖKAK tarafından değerlendirilen ilk üniversitelerden biridir. Yakın gelecekte kurumsal kalite açısından konumumuzu bir adım daha ileri taşımayı ve program akreditasyonları konusunda çalışmalarımızın kapsamını genişleterek akredite olmuş program sayımızı artırmayı hedeflemekteyiz.” şeklinde konuştu. 

(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi