BEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Azar, Üniversitemizin GreenMetric (Yeşil Ölçüm) 2017 Sıralamasında 2. Olmasında Katkısı Bulunanlara Teşekkür Belgesi Verdi...

 

Dünya üniversitelerini çevreye duyarlılık ve sürdürülebilirlik alanlarında her yıl değerlendiren GreenMetric (Yeşil Ölçüm) 2017 Dünya Üniversiteler Sıralamasında, Bülent Ecevit Üniversitesi’nin Türkiye üniversiteleri arasında 2. olmasında katkısı olan akademik ve idari personele Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Azar teşekkür belgesi verdi.

Rektörlük makamında gerçekleşen törende GreenMetric’te Türkiye üniversiteleri arasında Bülent Ecevit Üniversitesi’nin 2. olmasında önemli katkıları olan akademik ve idarî personele Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Azar tarafından teşekkür belgesi verildi.

Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Azar “2014 yılında GreenMetric sıralamasında elde edilen başarının sürdürülebilir olması konusunda Üniversitemiz önemli çalışmalar yapmıştır. 2014, 2015 ve 2016 yıllarında üç kez BEÜ’nün GreenMetric sıralamasında Türkiye üniversiteleri arasında birinci olmasının gururunu yaşadık. BEÜ, dünya genelindeki sıralamada her yıl başarısını daha da üst sıralara taşımaktadır. 2014 yılında dünya genelinde 239., 2015 yılında 217., 2016 yılında 195. sırada yer alırken 2017 yılında 190. sıraya yükselmiştir. Bu gün, çevreye duyarlı kampüsler ve sürdürülebilirlik konularında oldukça iyi bir noktadayız. Dünyanın 76 farklı ülkesinden 639 üniversitenin katıldığı sıralamada dünya genelinde 190. sırada yer almanın gururunu yaşıyoruz. Bu durum, çevreci bir üniversite olma konusundaki çalışmaların sürdürülebilir hale geldiğini göstermektedir. Bu başarı aynı zamanda bizlere yeni sorumluluklar yüklemektedir. Sizlerle birlikte bunu en iyi şekilde gerçekleştireceğimize inanıyorum.  Üniversitemizin bu başarıyı elde etmesi için çaba sarf eden kampüste görevli tüm çalışanlarımızı tebrik ediyorum. Çevreci kampüsler konusunda destekçimiz olan öğrencilerimizi de ayrıca kutluyorum. Üniversitemizde çevre bilincinin oluşmasında değerli katkıları olan ve GreenMetric başarılarının kazanılmasına önderlik eden önceki Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer’e şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi