ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı , Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen 2019-2020 Yükseköğretim Akademik Yılı açılış törenine katıldı.

Beştepe  Millet Kongre  ve Kültür Merkezi`nde, Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, YÖK üyeleri,  büyükelçiler, üniversitelerin rektör ve senato üyeleri ile öğretim üyesi ve öğrenci temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen törende, ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı ve 6 Senato üyesi temsil etti.

Akademik Yıl Açılış Töreninde yapılan konuşmalarda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversitelerin bilgiyi üreten, ülkenin teknolojik altyapısına kaynaklık eden kurumlar olma yolunda desteklendiğini belirtti. 21'inci yüzyılın hakim gücü̈ endüstri 4.0 ve dijitalleşme ile insan hayatının tüm noktalarında süreklilik gösteren değişkenliklerin ve akışkanlıkların oluştuğuna değinen Saraç, alışık olunan durağan bir sistemden daha dinamik sistemlere geçildiğini, Yükseköğretim Kurulu olarak bu süreçlerle ilgili birçok çalışma başlattıklarını ifade etti. Prof. Dr Saraç, dijital dönüşüm programı kapsamında bu yıl 36 bin öğrenci ve 3 bin 112 öğretim elemanının merkezi bir planlama ile eğitim aldığını vurgulayarak, "Böylece, dijital dünyanın algoritmasına aşina bir iş gücü̈ yetiştirmeyi hedefliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, yükseköğrenimde sayısal anlamda önemli bir kapasiteye ulaşıldığını belirtti. Türkiye’deki yükseköğrenimli öğrenci sayısının 8 milyon olduğunu ifade ederek, Türk yükseköğrenim sisteminin, bugün çok ileri bir seviyede bulunduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “En büyük adaletsizlik eğitim öğretim hayatındaki adaletsizliktir. Çünkü bunun telafisi çok zordur. Göreve geldiğimizden beri tüm evlatlarımıza mümkün olan en iyi imkânları sağlamanın gayretinde olduk." diye konuştu.Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından YÖK 2019 üstün başarı ödüllerinin sahiplerine verilmesi ile devam etti.

(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi