TED Zonguldak Koleji Özel Okulları 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı 12.Sınıflar Geleneksel Diploma ve Kep Giyme töreni yapıldı.

Okul bahçesinde gerçekleşen mezuniyet töreninde 26 öğrenciye mezuniyet belgeleri törenle verildi.

Törene, okul yönetimi, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başladı.

OKUL MÜDÜRÜ KONUŞMA YAPTI

TED Zonguldak Koleji Okul Müdürü Ali Fuat Soydaş törende yaptığı konuşmada, öğrencilere, velilere ve öğretmenlere seslenerek şunları söyledi:

““Sayın Vakıf Yönetim Kurulu Başkanım ve üyeleri, Sayın kurucu Temsilcim, Sayın Mezunlar demeği başkanım ve üyeleri, Sayın TED Kolejliler Spor kulübü başkanım ve üyeleri, Sayın Okul aile Birliği başkanım ve üyeleri, Sayın veliler, Sayın Öğretmen Arkadaşlarım ve Sevgili 54. Dönem Mezunlarımız. Hüzünlerin sevinçlere, hayallerin gerçeğe, gözyaşlarının kahkahaya dönüştüğü böyle güzel bir günde herkesi kucak dolusu sevgiyle selamlıyorum. Türk eğitim derneğinin kuruluşunun 90., Ted Zonguldak kolejinin kuruluşunun 60. yılını kutladığımız 2018 yılı, Ted camiası için onur ve gurur kaynağıdır. Kuruluşundan bu yana eğitimde ve öğretimde kalitesinden ödün vermeyen, öncü kimliğiyle aydın, modern nesiller yetiştiren Ted Zonguldak koleji okulları, aynı inanç ve kararlılıkla yoluna devam etmektedir. Gücünü ve ışığını Mustafa Kemal Atatürk'ten alan her zaman her durumda ilkelerini benimsemiş, ufukların ötesini hedefleyen nesilleri yetiştiren okulumuz, Ted camiasının güçlü zincirleriyle ayaktadır. Değerli velilerimiz; Ne mutlu ki size 12 yıllık eğitim öğretim sürecinde evlatlarınızı gözünüz arkada kalmadan, Onurlu, kültürlü ve eğitimli bireyler olarak okulumuzdan mezun oluşlarının haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyorsunuz. Bizlerin sîzlerle olan yolculuğu bitmedi sîzler bugünden sonra Ted camiasının değerli üyelerisiniz: Sevgili öğretmenlerim. Her yıl yeni umutlarla başladığımız, binlercesini mezun ettiğimiz ve en iyi dileklerle hayallerine uğurladığımız öğrencilerimizin en güzel gününe tanıklık etmek ve onların her başarısında emeğimizin bulunması siz öğretmenlerimiz için tarifi olmayan bir duygudur. Elinize emeğinize sağlık. Sevgili 54. dönem mezunlarımız,

bir yolculuk biter bir diğeri başlar. Biz sizlere nasıl yol alacağınız öğrettik. buradan aldığınız değerleri unutmayın. Ve sizleri birkaç dizeyle uğurlamak istiyorum. Yaşamak şakaya gelmez, büyük bir ciddiyetle yaşayacaksın

bir sincap gibi mesela, yani, yaşamanın dışında ve ötesinde hiçbir şey beklemeden, yani bütün işin gücün yaşamak olacak ”Unutmayın, hayallerinden vazgeçenler, yarınlarından vazgeçen kişilerdir. Yolunuz ve yüreğiniz sevgi dolu olsun”

TED’Lİ OLMAK AYRICALIKTIR

TED Zonguldak Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet İsfendiyar, “Değerli TED Zonguldak Koleji 2018 yılı mezunu arkadaşlarım, konuşmama başlamadan sizden bana katılmanızı bekliyorum. Anne babalarınız, öğretmenleriniz ve yöneticileriniz bugüne kadar sizleri sevgiyle şefkatle sararak bundan sonraki hedefiniz olan üniversite eğitimine hazırladılar. Onlara kocaman bir alkış istiyorum sizden. Değerli arkadaşlarım Türk eğitim derneğinin kuruluşunun 90.ve TED Zonguldak kolejimizin de kuruluşunun 60.yılında siz mezun arkadaşlarımı kutlamak mutluluğunu yaşamaktayım. Hayat yolunda bu günlerde bir barajı başarıyla aşmaktasınız. Bu çabaların sonucunda sizlere yakışan mutlu sonuçları alacağınıza inanıyorum. Sevgili arkadaşlarım, ülkemizin iyi yetiştirilmiş öğrencileri arasında olduğunuzu ileride görerek, yaşayarak daha iyi anlayacaksınız. Yükseköğreniminizde bugünkü kuvvetli temeliniz ile gurur duyacaksınız. TED’li olmak varlığınızda daima temel taşı olarak yaşayacaktır. Türk eğitim derneğini ve Zonguldak kolejini, arkadaşlarınızı, öğretmenlerinizi, idarecilerinizi hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayınız. Bu güzel ülkenin vatandaşı ve bir TED Kolejli olarak yaşantınızda insanlığa, ülkenize ve ailenize daima iyi, hayırlı ve faydalı işlerin peşinden ayrılmayınız. Vatanınızı her şeyin üstünde tutunuz. Alçak gönüllü olunuz, fakirleri, kimsesizleri ve yardıma muhtaç olanları koruyunuz. Verdiğiniz sözleri tutunuz. Kişisel çıkarlarınız için kimsenin önünde eğilmeyiniz. Bütün insanları seviniz. Sizin mutluluğunuz bizim de mutluluğumuz, sizin başarınız bizim de başarımızdır. Sizi başarılı öğreniminizden dolayı sevgiyle kutluyor, bundan sonraki yaşamınızda başarılar diliyorum” dedi.

Ayrıca TED Kurul temsilcisi Burçin Bahadır’da konuşma yaptı.

LİSE BİRİNCİSİ YAREN DEMİR OLDU

TED Zonguldak koleji Lise biricisi Yaren Demir ile birlikte ikinci ve üçüncü olan öğrencilere ödülleri törenle verildi.

Yaren demir yaptığı konuşmada yıllarca öğrenim gördüğü okuldan mezun olmanı sevinci ve okuldan ayrılacak olmanı hüznünü bir ardada yaşadı. Konuşmasında gözleri yaşaran Yaren Demir, okul yönetimine, öğretmenlerine emekleri için teşekkür etti.

Bayrak devir teslim töreni ardından bu seferde Ortaokul’da birinci, ikinci ve üçüncü oldan öğrencilere ödülleri verildi.

Törende spor ve çeşitli yarışmalarda dereceye giden öğrencilere çeşitli ödüler verildi.

Öğrenciler törede ayrıca müzik gösterisi sundular.

DİPLOMALARINI AİLELERİ VERDİ

Törende mezun olan öğrencilere ise diplomaları kendi aileleri tarafından verildi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi