ZBEÜ Tıp Fakülte Tarafından Yayınlanan “Medıcal Journal Of Western Black Sea - Batı Karadeniz Tıp Dergisi” TUBİTAK ULAKBİM TR Dizine Kabul Edildi

Üniversitemiz Tıp Fakültesi tarafından yayınlanan “Medical Journal of Western Black Sea - Batı Karadeniz Tıp Dergisi” (https://dergipark.org.tr/tr/pub/baktipd) TUBİTAK ULAKBİM TR Dizin Komitesi tarafından 2019 yılı sayıları gerekli kriterleri taşıdığına karar verilerek TR Dizinde dizinlenmeye uygun bulundu ve kabul edildi.

Konuyla ilgili "Medical Journal of Western Black Sea - Batı Karadeniz Tıp Dergisi” Baş Editörü Prof. Dr. Taner BAYRAKTAROĞLU şunları söyledi: "Dergimiz 2017 yılından beri TUBİTAK ULAKBİM DergiPark platformunda zamanında ve kesintisiz yayınlanmaktadır. TUBİTAK ULAKBİM tarafından yayınlanan dergilerin yıllık TR Dizin kriterleri denetlenerek dizinlenme yönünde kararlar alınmaktadır. Dergimizin 2019 yılı yayınlanan Nisan, Ağustos ve Aralık sayıları yenilenen TR Dizin kriterlerini de tamamlayarak TR Dizinde dizinlenmeye kabul edilmiştir. Bu kazanılan başarı ile 2019 yılındaki dergimizin sayılarında yayınlanan yazılar Doçentlik başvurularındaki kriterleri karşılamış olduğu anlamına gelmektedir. Ayrıca Ulusal alanda kabulümüz ve görünürlüğümüz ile kalitemizde artış olduğunu göstermektedir.

Geçen yıllar içinde Editörler Kurulumuz Temel Bilimler, Dahili Bilimler ve Cerrahi Bilimler şeklinde alt birimlere ayrıldı. Danışma Kurulu, Biyoistatistik, İngilizce ve Türkçe Redaksiyon Kurulları oluşturuldu. Yayınlanma Etik ilkeleri benimsenerek gelen yazılar yayınlandı. Bundan sonraki hedefimiz uluslararası niteliğimizi arttırmaktır.

Derginin aldığı başarıda desteklerini esirgemeyen Rektör Sayın Prof.Dr.Mustafa ÇUFALI’ya, Tıp Fakültemiz Dekanı Prof.Dr. Murat CAN’a, Kütüphane ve Dökümantasyon Dairesi Başkanlığına, Alan Editörlerimize, Yayın Kurulumuza, Danışma Kurulumuza, Biyoistatistik Danışmanlığına, Türkçe ve İngilizce Redaksiyonu yapan Öğretim Üyeleri, hakemlere, yazarlara ve okuyuculara teşekkür ederiz."

Derginin TR Dizinine kabulü hakkında Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Murat CAN ise şunları belirtti: "Fakültemiz dergisinin ulusal anlamda değerli bir noktaya gelmesinde desteklerinden dolayı başta Rektörümüz Prof.Dr. Mustafa ÇUFALI’ya, dergimizin Baş Editörü Prof.Dr. Taner BAYRAKTAROĞLU’na, Editörler Kurulu ve Yayın Kurulu’na teşekkür eder başarılarının devamını dilerim."

Editör: Haber Merkezi