Ercan Demir'in sunduğu Ercan'la Objektif Programına ZOTEV Başkanı Fikret Zaman konuk oldu. Canlı yayın sosyal medya hesaplarından 2.359 kişi tarafından izlendi.

Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Vakfı Başkanı Fikret Zaman, 1924 yılında maden mektebi olarak kurulan Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin, 96 yıldır eğitim-öğretime devam ettiğini söyledi. Zaman, vakfın çalışmalarını anlattı.

OKULUMUZ 1924 YILINDA MADEN MEKTEBİ OLARAK KURULDU VE AYNI ZAMANDA TÜRKİYE'NİN İKİNCİ ÜNİVERSİTESİDİR..
Ercan Demir'in sorularını yanıtlayarak Türkiye'nin aynı zamanda ikinci üniversitesi olduklarını belirten ZOTEV Başkanı Fikret Zaman, "1924 yılında maden mektebi olarak kurulan okulumuz, 1945 yılına kadar sayısız maden mühendisi yetiştirdi .İstanbul üniversitesi'nden sonra okulumuz Türkiye'nin ikinci üniversitesidir aynı zamanda. Zonguldak'ta maden mektebi'nde yetişen maden mühendislerimiz Türkiye'nin dört bir tarafında dağılarak Türk ekonomisine ve maden sektörüne katkı verdiler, can verdiler. 1945 yılında ise okulumuz erkek sanat okulu olarak devam etti ve daha sonra da Zonguldak Endüstri Meslek Lisesi olarak ismi değişti.Okulumuzun ismi son olarak Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirildi ve bu isimle okulumuz mesleki eğitim öğretime devam etmektedir. 96 Yıldır sayısız teknik eleman mezun ettik" dedi.


ZONGULDAK'TA EN ÇOK MEZUNU OLAN OKULUZ
ZOTEV başkanı Fikret zaman, "Zonguldak'ta Liseler arasında en çok mezun veren okul Endüstri Meslek Lisesidir. Zonguldak'ın en eski en çok mezun veren okuluyuz. Okulumuzdan çok bakanlar, milletvekilleri, şairler çıkmıştır" dedi.


MEZUNLARIMIZI VAKFIMIZA ÜYE OLMAYA VE KATKI VERMEYE DAVET EDİYORUM
ZOTEV Başkanı Fikret Zaman, tüm okul mezunlarına çağrıda bulunarak, "25 yıl önce bu vakfımızın kurduk. Vakıf çalışmalarını üyelerimizin aidatlarıyla  yürütüyoruz. Vakıf olarak okulumuzda ihtiyaç sahibi öğrencilerin öğlen yemeği ve giyim yardımı ile okul malzeme ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Buradan tüm okulumuz mezunlarına vakfımıza üye olmaya ve destek olmaya çağırıyoruz" ifadesini kullandı.


KAZADA ÖLEN ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN ANITI TÖRENLE AÇTIK
ZOTEV Başkanı Fikret Zaman, 65 yıl önce trafik kazası sonucu ölen 1 öğretmen ve 3 öğrencimizin anısını, hatırasını yaşatmak adına okulda eğitim şehitleri anıtını açmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz."dedi.


ZOTEV Başkanı Fikret zaman programda meslek liselerinin çok önemli olduğunu ve Teknik elemanlara Türkiye'nin her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu ifade etti.
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi