Bugün tüm yurdumuzda olduğu gibi ilimizde de 2020-2021 Eğitim - Öğretim yılı, 1. sınıflar ile okul öncesi sınıflarımızda yüz yüze eğitim şeklinde başlıyor. Bunun yanı sıra tüm dünyayı tehdit eden COVİD-19 salgınının olumsuz etkileri nedeniyle de yüz yüze eğitime devam kararı alınmayan 2. sınıflardan 12. Sınıflara kadar olan öğrencilerimiz de bilişim ağı üzerinden (EBA) uzaktan eğitim yoluyla eğitim-öğretimlerine devam edeceklerdir. 
COVİD-19 salgını ile ülke olarak mücadele ettiğimiz bu dönemde, her şeye rağmen aydınlık yarınlarımızın teminatı sevgili çocuklarımızın yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamasının sevinç ve heyecanını değerli ailelerimiz, sevgili öğrencilerimiz ve eğitim camiamız ile birlikte içtenlikle yaşıyoruz. 
Yaşadığımız bilişim ve teknoloji çağında ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin eğitim ve öğretime sağladıkları imkân ve verdikleri önemle ölçüldüğü bilinmektedir. Devlet olarak bizde ülkemizin gelişmiş ülkeler sıralamasında ön saflarda yer alması adına eğitim seviyesi ve kalitesini yükseltmek, eğitimi yaygınlaştırmak amacıyla örnek olacak önemli çalışmalar yapıyoruz. 
Tüm bunları yaparken değerli ailelerimize olduğu kadar sevgili yavrularımızı bilgi ve beceri ile donatan büyük bir özveri ve gayretle görev yapan değerli öğretmenlerimize önemli görevler düşmektedir. 
Sevgili öğretmenlerimizin elinde şekillenecek yavrularımızın aklın ve bilimin ışığında yol almaları, milletini ülkesini seven, milli ve manevi değerlere bağlı, sorumluluk bilinci gelişmiş, nitelikli, düşünen, araştıran, sorgulayan, özgüveni tam birer birey olarak yetiştirilmeleri, ülkemizi büyük ve güçlü kılacaktır. 
Eğitim aydınlık geleceğin güvencesidir. Okul çağındaki çocuklarımızın, gençlerimizin aldıkları eğitimin; özellikle çağın gereklerine uygun, bilim ve teknolojiye ağırlık veren bir şekilde olması ülkemizin geleceğine katkıda bulunacak kuşakların yetiştirilmesi açısından önemli görülmektedir. 
Değerli öğretmenlerimizin bilgi ve birikimlerini aktardığı sevgili öğrencilerimiz, ülkemizin geleceğine yön verecek ve güvencemiz olacaktır. 
Bu duygu ve düşüncelerle 2020-2021 Eğitim- Öğretim Yılının ilimize, ülkemize, öğrencilerimize, ailelerine ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını temenni ediyor, her türlü olumsuzluktan uzak, herkes için başarılı bir eğitim-öğretim dönemi diliyor, saygılar sunuyorum.

Editör: Haber Merkezi