2019-2020 eğitim-öğretim sezonunda göreve başlamak üzere Zonguldak'a 259 öğretmen ataması gerçekleştirildi.Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Murat Kapıcı yaptığı açıklamada Zonguldak'a 66'sı Özel Eğitim öğretmeni olmak üzere toplam 259 öğretmen atamasının gerçekleştirdiğini bildirdi.Zonguldak'ta ders açığının kalmadığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Murat Kapıcı, RAM ve özel eğitimde Zonguldak'ın zorunlu hizmet kapsamına alındığını belirterek şu bilgileri verdi:

ZONGULDAK'TA GÜZEL ŞEYLER OLMAYA DEVAM EDİYOR
"Zonguldak'ta güzel şeyler olmaya devam ediyor. Bu bağlamda bakanlığımız Zonguldak ilimizde 259 tane yeni öğretmenimizin atamasını yaptı. Kontenjanı belirledi. Bunlar içerisinde en fazla öğretmen branşında aldığımız branşları söyleyeyim;
66 tane ile Özel Eğitim öğretmeni, yine 19'da okul öncesi öğretmenimiz, yine 11 kişiyle rehber öğretmenimiz 13 kişiyle Türk dili edebiyatı öğretmenimiz, 22 kontenjanla ilköğretim matematik öğretmenimiz, 12 kontenjanla İngilizce öğretmenimiz ve 31 kontenjanla din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenimiz son olarak da edebiyat, beden eğitimi 14 tane de öğretmenimiz en fazla branşlarda bize kontenjan tahsis edilen branşlar. Diğer branşlarımız da birer ikişer olarak da yine bize ayrıldı. 

İHTİYACA GÖRE İLÇELERE GÖREVLENDİRİLDİLER
Öğretmenlerin ihtiyaca göre görevlendirildiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Murat Kapıcı sözlerine şu şekilde devam etti:Görevlendirmeleri ihtiyaca göre gerçekleştirdik.Bunların ilçeleri dağılımı da söz konusu;
35 öğretmenimizi Alaplı'ya İnşallah görevlendireceğiz. Yine Çaycuma'ya 57 öğretmenimiz, Devrek'e 28 öğretmenimiz, Ereğli'ye 52 öğretmenimiz, Gökçebey'e 34 öğretmenimiz, Kilimliye 22 öğretmenimiz, Kozlu'ya 9 öğretmenimiz Merkeze 22 öğretmenimizi görevlendireceğiz.

ÖĞRETMEN MÜRACAATLARI DEVAM EDİYOR
Öğretmen müracaatları hakkında da bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Murat Kapıcı, "Yine bu öğretmenlerimizin müracaatı devam ediyor. Bizlere 7.ayın 30'u ve 8.ayın 5'i itibariyle müracaatlarını alıyoruz. Bu arkadaşlarımızın Ağustos'un 9'unda atamaları kesinleşecek. Bu arkadaşlarımız da 2 Eylül tarihi itibariyle de görevlerinin başında olacaklar. Bu arkadaşlarımızla da inşallah güzel huzurlu bir şekilde çalışacağız. Yine Zonguldak' mızda dediğimiz gibi güzel şeyler olmaya devam ediyor devam edecektir de. hep beraber 2019-2020 eğitim öğretim yılına yeni öğretmenlerimizle, yeni kanlarımızla devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.


ZONGULDAK'TA DERS AÇIĞIMIZ KALMADI
Zonguldak'ta ders açıklarını olmadığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Murat Kapıcı, "Zonguldak'ta ders açığımız yok öğretmenlerimizle ilgili bu atamalarla da öğretmen açığımız da kapanacak. Zaten daha önceki dönemlerde de Zonguldak ilinde böyle bir derslik açığımız öğretmen açığımız dikkate değer bir açığımız yoktu. diğer öğretmenlerimizi başka okullarımızda ders ücreti karşılığı görevlendirdiğimiz için onu minimuma indirilmiştik. Bunlar da bu genel yeni gelecek arkadaşlarımız da güzel bir takviye olacak. inşallah önümüzdeki süreçte 2-3 yıl sürecinde bir öğretmen açığımız Zonguldak'amızda görünmüyor. Bu planlamalar doğrultusunda da çalışmalarımıza devam edeceğiz"şeklinde konuştu.

ZONGULDAK ZORUNLU HİZMET KAPSAMINDA

Zonguldak'ın rehberlik araştırma merkezleri ve özel hizmet okulları bazında zorunlu hizmet kapsamına alındığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Murat Kapıcı ,"Malumunuz özel eğitim öğretmenimiz de çok açığımız vardı. Biz geçen sene bir karar aldık bakanlığımızla da yaptığımız diyaloglarımızda sağ olsunlar bizi kırmadılar ve doğu hizmeti görevine açtık biz Zonguldak'a mızı. Yeni öğretmenlerimiz de özel eğitim okullarımızda görev yapacak, öğretmenlerimiz doğu hizmeti görevini yapmış olacaklar. Bu bağlamda da 66 öğretmenin burayı tercih etmesi ve çoğunluğun olması da bu noktada bunu gösteriyor. İnşallah 2019-2020 eğitim öğretim yılında hızlı bir şekilde giriş yapacağız ve çalışmalarımıza devam edeceğiz hepinize saygılar sunuyorum"dedi.

LİSELERİ YERLEŞTİRMEDE BOŞ KONTENJAN KALMADI
Anadolu liselerine yerleştirmeler ile ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Murat Kapıcı sözlerine şekilde devam etti:

"2018- 8-2019 eğitim öğretim yılında yapılan liselere giriş sınavında Zonguldak'ı mızda şu an itibariyle sınavla alan okulların ve Anadolu liselerinde boş kontenjanımız kalmadı. Bunları ilçe ilçe dağılımı söz konusu ALAPLI ilçemizden fen lisesini 46 öğrencimiz kazandı .Mehmet Çelikel lisemizi 2 öğrencimiz kazandı ÇAYÇUMA ilçemizden 43 öğrencimiz fen liselerine girme Hakkı kazandı Mehmet Çelik elbisesine 7 öğrencimiz Zonguldak İMKB Anadolu Lisesi ne ise 5 öğrencimiz girdi veya kazandı.
EVREK ilçemizde yine 25 öğrencimiz fen liselerimizde Mehmet Çelikel lisemizi 3 öğrencimiz ve Zonguldak İMKB 6 öğrencimiz girmeye hak kazandı. EREĞLI ilçemizde 93 öğrencimiz fen liselerine girmeye hak kazandı, yine Zonguldak İMKB Anadolu Lisesi ne ise 5 öğrencimiz girmeye hak kazandı.GÖKÇEBEY ilçemizden ise fen liselerine 7 öğrencimiz Mehmet Çelikel listemizde 8 öğrencimiz Zonguldak İMKB Anadolu listenize ise 4 öğrencimiz girmeye hak kazandı. KILIMLI ilçemiz den 7 öğrencimiz fen liseleri mize,Mehmet Çelikel listemize 23 öğrencimiz, 9 öğrencimiz de İMKB Anadolu Lisesi girmeye hak kazandı.
KOZLU'dan 12 öğrencimiz fen liselerimize, Mehmet Çelikel listemizde 26 öğrencimiz, Zonguldak İMKB Anadolu listenize ise 9 öğrencimiz girmeyen kazandı. MERKEZ de ise; fen liselerimize 71 öğrencimiz, Mehmet Çelikel Lisesi ne 79 öğrencimiz, Zonguldak İMKB Anadolu Lisesi ne ise 44 öğrencimiz girmeye hak kazandı"

MESLEK LISELERINDE VE İMAM HATIPLERDE DOLULUK ORANI ARTTI
Zonguldak'ta meslek liselerinde ve imam hatip okullarında doluluk oranının arttığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Murat Kapıcı, sözlerini şu şekilde tamamladı

"Yine sevindirici bir sonucumuz var. Geçen yıl itibari ile İmam Hatiplerimize ve meslek liselerimizin doluluk oranı da arttı. Geçen yıl itibariyle yüzde 10.30 öğrenci artışıyla ve meslek liselerimiz de bu artış gerçekleşti. yine tercihlerimizi devam ediyor. çocuklarımız yerleştirmeleri devam ediyorlar. Yine ağustos ayı itibariyle ikinci bir yerleştirme olacak. Eğer Zonguldak Atatürk Anadolu lisemiz 90. 60 ortalamayla en düşük öğrenci aldı. Buna göre diğer tercihleri yapacak ek 1 tercih yapacak arkadaşlığımız ortalamalara göre yaparlarsa daha iyi olacak. yine Erdemir lisemiz 84.4 ile ortalam en düşük öğrenci aldı. yine Uzun Mehmet mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 82.00 ortalamayla öğrenci aldı. en düşük ortalamasını söylüyorum puanını yine fener lisemiz 65.30 ortalamasıyla en düşük öğrenci aldığı, ortalama yine başöğretmen Atatürk Anadolu Lisesi ortaöğretim başarı puanı 40.60 alan en düşük öğrencimiz oldu ortalaması bu okullarımızı tutan arkadaşlarımız tercihlerini yenilebilecekler. yeni bir tercih etme hakları var. Tercih yapacak arkadaşlarımız bu puan ortalamaları dikkate alarak 2. Ve 3 yerleştirmeleri yazılacak. Çocuklarımız da başarılar diliyorum aynen öyle de hayırlı uğurlu olsun"
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi