Zonguldak İlkokulu'nda Tohum Toplama Şenliği düzenlendi. Zonguldak İlkokulu'nda 2018-2019 eğitim öğretim yılında “Gelecek İçin Görüşüm Mutlaka Geri Dönüşüm”  projesi başladı. Bu projeyle öğrencilere ve çevreye kazandırmak istedikleri; çevre bilinci oluşturmak, atıkların geri dönüşümünü sağlamak, geri dönüşüm kumbaralarını yaygınlaştırmak, sürdürülebilir bir çevre oluşturmaya çalışmak, yerel tohumlarımızı tanıtarak çoğaltılmasına katkıda bulunmak hedefleniyor.
Zonguldak İlkokulu bu çalışmalarını yaygınlaştırmak amacıyla öğretmenlerinden Şadiye Özdemir Çetin, Mustafa Kemal Yıldırım, Cansu Ansen Gürkan, Şengül Çağsar, Handan Demirci koordinatörlüğünde 2019-2020 eğitim öğretim yılında da çalışmalarına devam ediyor. Geçen sene başlatılan “Tohum Takası Etkinliği”nin ikinci aşaması olan dağıtılan  tohumların toplanması amacıyla “Tohum Toplama Şenliği” gerçekleştirildi. 
Geçen sene dağıtılan tohumlar bu etkinlikle Zonguldak İlkokulun'da toplanarak  Mart ayı yapılacak olan “Tohumların Takası Etkinliği” için depolara kaldırıldı.
(Haber-Ercan Demir)


Editör: Haber Merkezi