Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, 17-18 Haziran'da düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2023-YKS) sonuçları açıklandı. 3 öğrenci Zonguldak’ın gururu oldu.  Zonguldak Özel Söylem Öğretim Kursu öğrencileri Türkiye sıralamalarında elde ettikleri dereceler ile önemli başarılara imza attılar. Büray Yardım Türkçe-Matematik alanında Türkiye 101’incisi, Eylül Çevik sayısal alanda Türkiye 432’ncisi, Ata Emir Türk ise sayısal alanda Türkiye 677’ncisi oldu. Öğrenciler, elde ettikleri başarıyı öğretmenleri ile pasta keserek kutladılar. Biz onların her zaman arkasında olduk, onlara rahat bir ortam sağladık diyen Zonguldak Özel Söylem Öğretim Kursu Müdürü Esin Aksoy;
“Çocuklarımız 15-20 yıllık bir birikimin sonuçlarını ve tohumlarını bugün bir fidana dönüştürdüler. Ben hepsini tebrik ediyorum. Son sınav senesinde rahat oldular, hedeflerine tutundular. Hedeflerinin ne olduğunu belirlediler. Eylül Türkiye 432.’si oldu. İl bazında Zonguldak’ı merkez ilçe kabul edersek merkez ilçede birinci oldu. Büray eşit ağırlıkta Türkiye 101.’si Zonguldak İl genelinde de birinci oldu. Ata’da Türkiye 677.’si oldu. İl bazında ilk 5’e girdi. Çocuklarımızın başarısı kendi emekleri sonucu ufacıkta olsa destek olabildiysek ne mutlu bize, kafalarında soru işaretleri var fakat güzel başarılar elde edecekler. Biz onların her zaman arkalarında olduk onlara rahat bir ortam yarattık.”dedi.

 Sayısal Zonguldak Merkez İlçe Birincisi Eylül Çevik, sonuçtan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek;
“Rahatladım biraz daha süreci atlattıktan sonra. Tıp düşünüyorum ama daha araştırma yapacağım. Bundan sonra sınava girecek olan öğrencilere, Her şeye düzenli olarak çalışılması gerektiğini, hiçbir şeyin önemsiz olarak görülmemesini öneriyorum. Derslerin dinlenmesi ve düzenli olarak çalışılması önemli.” dedi.
Başarılı olduktan sonra çok sayıda telefon aldığını dile getiren Eylül Çevik;
“Köyüm ayağa kalktı, herkes beni aradı. Annemin arkadaşları aradılar. Tebrik ettiler. Gurur duyduklarını söylediler.” dedi.  
Türkçe-Matematik alanında Türkiye 101’incisi olan Büray Yardım, çok mutlu olduğunu ve üzerlerinden büyük bir yük kalktığını belirterek;
“Artık özgürüz. KOÇ Üniversitesi’nde İşletme bölümünde okumak istiyorum. Sınava girecek olanlara önerilerim, eksiklerini tespit edip onlara yönelmeleri. Gereksiz işlerle zamanlarını boşa harcamamalarını öneriyorum. Benim hedefim ilk 100’dü aslında. Böyle bir sonucu bekliyor gibiydim ama yine de benim için sürpriz oldu. Telefonum hiç susmadı, sürekli çaldı. İlk açtığım zaman 15 dakikaya yakın konuşurdum. Tabi bu 15 saniyeye kadar düştü. Benim başarımı takdir edenler kadar bu işle alakası olmayıp arayıp, sinir edenler de oldu. Eşit ağırlıkçı olmama rağmen, doktor ol diyenlerde oldu.” dedi.
Sayısal alanda Türkiye 677’ncisi olan Ata Emir Türk ise, nasıl başarılı olduğu ve gelecek hedefleri ile ilgili;
“Ben üzerimden büyük bir yük kalktığı için mutluyum ama en çok da ailemin gözlerindeki gururu gördüğüm için de çok mutluyum. Bu tarif edilmez bir duygu. Ben doktor olacağım. Sınava girecek öğrencilere önerim şu, denemelerle TYT halloluyor, AYT’ye çalışsınlar. Ben yola ilk 10 binle çıktım stres olmamak için. Sonuç böyle oldu. Sınavdan çıktığımda zaten kontrol etmemiştim. Sadece AYT’ye bakmıştım. Ona bakınca iyi bir şey geleceğini biliyordum ama TYT’yi bilemediğim için emin olamıyordum ama yine de rahattım. Tebrik mesajı aldık ailemle beraber. Bu da beni onure etti.” ifadelerine yer verdi.
(Haber-Neriman Dengiz)