2019-2020 eğitim öğretim yılının yarıyıl tatili 17 Ocak itibariyle başladı.

Yarıyıl tatilinin başlaması sebebiyle Zonguldak'ta eğitim öğretim gören Ana okulu 2  bin 609, İlkokulda 31 bin 909, Ortaokulda 31 bin 140 ve Lisede ise 28 bin 143 olmak üzere toplam 93 bin 801 öğrenci karne sevinci yaşadı.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Harun Akgül yaptığı açıklamada şunları söyledi, ‘’2019-2020 eğitim öğretim yılı 1.Dönem sonuna gelmiş bulunmaktayız. Öğrencilerimiz karnelerini alarak öğretmenlerimizle birlikte 15 günlük yarıyıl tatiline girdiler. Eğitim bireylere istendik davranış kazandırma sürecidir ve bu süreç sadece okul sınırlarında belli bir dönemi değil hayatın her aşamasında yaşam boyu devam eden bir süreçtir. Dolayısıyla eğitim tatillerde de farklı bir açıdan devam etmektedir .2 döneme verimli bir başlangıç yapabilmek için öğrencilerimizi tatil döneminde kültürel, sportif, sanatsal ve bilimsel etkinliklere yönlendirmeli, aileleri ile bir araya getirecek akraba ziyaretleri geziler ,piknikler, aile içi oyunlar, ev işlerinde sorumluluk gibi etkinliklere öncelik verilmelidir. Aileleriyle kaliteli vakit geçiren çocukların daha sağlıklı bireyler olduğunu düşünüyor ve  bu yüzden ebeveynler olarak çocuklarımıza zaman ayırmanızı tavsiye ediyorum.

Sevgili öğrenciler karneler başarıya giden yolda sizlere verilen yol göstericilerdir. karnedeki olumsuz notları başarısızlık olarak düşünmeyiniz. Kanaatler sadece şu anki durumunuza işaret eder. sizlerden beklenen karne notlarından hareketle önünüzdeki çalışma hayatımıza yön vermenizdir. unutmayınız ki sonraki süreçte karne notlarınız tutum ve davranışlarınıza göre değişecektir. bu duygularla 2019-2020 eğitim öğretim yılı birinci dönemini başarılı bir şekilde tamamlayan yönetici, öğretmen, öğrenci ve ailelerine teşekkür ediyor, kendilerine mutlu bir tatil diliyorum.’’ İfadesini kullandı.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi