Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Türkiye genelinde başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında, Zonguldak’ta okuma yazma öğrenin 30 kursiyere belgeleri törenle veridi.

Şehit Prof Dr İlhan Varank Kız İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen belge dağıtım törenine, Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Milli Eğitim Müdür Pervin Töre, Zonguldak Esnaf ve sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharem Coşkun,  Aile ve sosyal politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü ile çok sayıda davetli topluluğu katıldı.

Tören saygı duruşunda bulunulup istiklal marşımızın okunmasıyla başladı.

ÇOK MUTLUYUM

İlk konuşmayı okuma yazma öğrenen Selma Yavuz yaptı. Yavuz, okuma yazma öğrendiği için çok mutlu olduğunu belirti. 

TUYGAR: OKUMA YAZMA BİLMEYEN KİMSE KALMAYINCAYA KADAR ÇALIŞACAĞIZ

Merkez Fatih Halk Eğitim Merkezi Müdürü Türkan Tuygar, okuma yazma bilmeyen kimse kalmayıncaya kadar çalışacaklarını belirterek şunları söyledi: “Okuma Yazma Seferberliği kapsamında düzenlemiş olduğumuz sertifika ve ödül örenimize hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Bilindiği üzere Sayın Müge Anlı ile Sayın Emine Erdoğan’ın önderliğinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın da katılımı ile ülke genelinde “Okuma-Yazma Seferberliği” başlatılmıştır. İlimizde de Sayın Valimizin ve Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüzün katkıları, Yürütme Kurulumuzun sorumluluğu ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüzün gayretleri ile son derece önemli çalışmalar yapılmıştır. Mahalle mahalle, hane hane dolaşılmış ve okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza ulaşılmıştır. Bu bağlamda Müdürlüğümüzce kursta kursiyere eğitim verilmiştir. Bu gün bu çalışmaların meyvesini alacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemizin aydınlık yarınlara koşar adım gittiği, kendi teknolojisini üreterek dünyada saygın bir konuma yükseldiği günümüz Türkiye’sinde hâlâ okuma-yazma bilmeyenlerin olması bizleri elbette üzmektedir. Ancak özellikle bayan ağırlıklı okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızın bize gösterdiği ilgi, hikayelerini ve dünyalarını öğretmenlerimize açmaları, azim ve hırslarıyla kurslarımız aracılığıyla okuma yazmayı öğrenmeleri bizi sevindirmekte ve gururlandırmaktadır.

Böyle bir seferberliğin oluşmasına katkı sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımız ve Değerli Eşi Emine Erdoğan Hanımefendiye, Sayın Müge Anlı’ya; bizleri bu süreçte hiçbir zaman yalnız bırakmayan Sayın Valimize, Sayın Milli Eğitim Müdürümüze, Yürütme Kurulumuza, okullarını bizlere açan Okul Müdürlerimize, öğretmen ve kursiyerlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Okuma yazma bilmeyen kimse kalmayıncaya kadar çalışacağımızı, emek vereceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bütün vatandaşlarımız için Halk Eğitim Merkezimizin hizmete hazır olduğunu buradan bir kez daha ifade ediyoruz, hepinizi saygıyla selamlıyorum.” 

ZONGULDAK’TA 6800 KİŞİLE OKUMA YAZMA ÖĞRETİLDİ

Zonguldak İl Milli Eğitim müdür Pervin Töre’de, Zonguldak’ta 6800 kişiye okuma yazma öğretildiğini söyledi.

Okuma-yazmada Türkiye ortalamasını yüzde 96.5 olduğu ancak Zonguldak’ta bu ortalamanı ise yüzde 94 olduğunu belirten Pervin Töre, “Buda demektir ki sayısal anlamda 28 bin kişi okuma yazma bilmiyor. Biz başlatılan okuma yazma seferberliği ile birlikte 6800 kişiye şu ana kadar okuma yazma öğrettik. Okuma seferberliği çalışmaları devam edecek” dedi.

TAŞDAN: OKUMAK ÇOK GÜZEL

Zonguldak Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan: “Öncelikle bu hayırlı hizmeti Türk Türkiye çapında başlatan Sayın Cumhurbaşkanımız ve çok kıymetli eşleri Emine Erdoğan hanımefendi başta olmak üzere Bu kampanyada Türkiye çapında görev alan ve dolayısıyla Zonguldak'ta da bu hayırlı faaliyette son derece güçlü destek veren Sayın Valimize, Milli Eğitim müdürümüze, halk eğitim müdürümüze, emeği geçen belediye başkanımızla, muhtarlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Yine halk eğitim müdürüne ve değerli öğretmenlerimize, onlarla birlikte siz kursiyerlere destek veren aile fertlerine de şükranlarımı sunuyor. Milli Eğitim müdürümüzün de çok güzel ifade ettiği şekilde özellikle siz sizi gönülden tebrik ediyorum. Peygamberimizin hadisi şerifinde biliyorsunuz Beşikten Mezara Kadar ilim öğreniniz diyor. Öğrenmenin tabii yaşı yok ve bu güzelliği zamanında yakalayamamanızın mutlaka bir sebebi vardır. Ama önemli olan zararın neresinden dönerseniz kardır. Bunun çok güzel bir fırsat olarak değerlendirip çok güzel adım attınız. Sizleri gönülden kutluyorum. Okumak çok güzeldir” dedi.

KURSİYERLERE BELGELERİ TESLİM EDİLDİ

Törende yapılan slayt gösterisinden sonra kursiyerlere belgeleri teslim edildi. Belge teslim töreninde duygusal anlar yaşandı.

Belge dağıtım töreninde, Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Milli Eğitim Müdür Pervin Töre, Zonguldak Esnaf ve sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, il mili eğitim müdür yardımcıları tarafından belgeler verildi.

AKDEMİR KONUŞMA YAPTI

Belge vermek için kürsüye çıkan Zonguldak belediye Başkanı Muharrem Akdemir, kendisinin de okuma yazma bilmeyen bir annesin çocuğu olduğunu belirterek, okuma yazma öğrenen tüm kursiyerleri kutladığını kaydetti.

Toplu resim çekimi ile birlikte belge dağıtım töreni son buldu.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi