Zonguldak’ta son günlerde güzel gelişmeler oluyor.
Karadeniz’de (Zonguldak) bulunan doğalgaz ile birlikte moraller yükselirken bir müjdeli haberde eğitimden geldi.
Bildiğiniz gibi eğitim toplumumuz için çok önemli.
Eğitimi iyi olmazsa geleceğimiz de kötü olur
Ve eğitimin çekirdeği ise öğretmenlerdir.
Zonguldak eğitimde hep bugüne kadar ücretli öğretmenlerle gündeme geldi.
Öğretmen açıklarıyla gündeme geldi
Eğitimde ki başarısızlıklarıyla gündeme geldi
Ama artık Zonguldak’ın bu makus talihi değişiyor
Çünkü Zonguldak’a son yılların en çok öğretmen ataması yapıldı.
Buna göre;

Merkez- 127 
Çaycuma- 80 
Ereğli- 79 
Kilimli- 39 
Alaplı- 39 
Devrek- 28 
Kozlu- 23 
Gökçebey- 26 

Toplam 441 
Öğretmen ataması yapılarak görevlerine başladı.

Öğretmenlik doluluk oranı Zonguldak’ta ilk kez yüzde 90’ların üzerine çıkmış durumda.
Bu eğitim için çok önemlidir.
Artık ücretli öğretmenler yerine kadrolu öğretmenler görev yapacak.
Aynı okuldan mezun olup aynı eğitime aynı bilgiye sahip oldukları halde biri atandığı için yüksek maaş, diğeri atamadığı ve ücretli öğretmen olarak çalıştığı için asgari ücretin bile altında maaş alan öğretmenler gerçeği yılardan beri eğitimde kanayan bir yaraydı.
Adaletsizlik son yapılan öğretmen atamalarıyla bir nebze olsun giderilmiş oldu.
Tabi ki bunda yeni Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun’unda bir etkisinin olduğunu zannediyordum.
Daha önce bu kadar yüksek orada öğretmen atanmazken, Ali Tosun’un göreve başlamasından sonra birlikte yüksek oranda öğretmen atamasının yapılması
Dikkatlerden kaçmıyor.,
Bunun hikmeti nedir bilinmez ama sonuçta güzel oldu
Öğretmen açığı en az düseye indi.
Bu da demek oluyor ki bu sene çok daha az ücretli öğretmen çalışacak demektir.
Bu sene eğitim de ki başarı oranı daha da yükselecek demektir.
Zonguldak’ımıza, hayırlı ve uğurlu olsun.
En çokta çocuklarımıza tabi ki


**


ZGC, ZONGULDAK’IN YÜZ AKI

Son yıllarda Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) olarak büyük bir çalışma içerisindeyiz.
Anadolu Ajansı’nın Editör masası uygulamasını bir örneğini de uzun zamandır Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti olarak uyguluyoruz.
Bugüne kadar sayısız Milletvekili, siyasi parti il başkanları, dernek ve çeşitli oda başkanları Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Editör Masası’nın konuğu oldular. Konuklar burada yaptıkları açıklamada Zonguldak’ın, mesleklerinin sorunların ve çözüm önerilerini dile getirdiler.
ZGC olarak kamuoyunun bilgilendirilmesi için çalıştık çabaladık. Ve tabibi bugün de (Çarşamba) Zonguldak Barosu ve yönetimi bugün Zonguldaklı gazetecilerle buluşuyor. Zonguldak Barosu ZGC Editör Masası’nın konuğu olacak. ZGC organizasyonunda olacak program Çarşamba saat 13.30 da ZGC genel merkezinde basın toplantısı ve ardından da daha sonra saat 14. 00 ZGC lokali öğle yemeği ve Baro yönetimi ile sohbet şeklinde gerçekleşecek. Toplantıda Zonguldak il merkez ve ilçelerdeki toplantıya günlük gazeteler, haftalık gazeteler, televizyonlar, radyo, haber ajansları ve kurumsal internet haber siteleri gibi çok sayıda basın kuruluşları temsilcileri katılacak.
Basın toplantısında Baro başkanı Özel Eroğlu, yeni adli yılın başlangıcı, Avukatların sorunları, çoklu baro, yeni hizmet binası, yeni yasalar ve bir çok hukuk çalışması adına açıklamalarda bulunacak.
Daha sonra soru ve cevap yapılacak.
ZGC olarak bu tür aktiviteler yapmaya devam edeceğiz.
Zonguldak’ta basın kuruluşlarının temsilcilerinin kahir ekseriyetinin üye olduğu bir çatı kuruluşu olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Zonguldak basınını Türkiye genelinde örgütlü bulunan Türkiye Gazeteciler Federasyonu yönetim kurulunda ZGC Başkanı olarak Derya Akbıyık görev alarak en güzel şekilde ilimizi temsil ediyor.


**


MAALESEF..
Zonguldak bürokrasisi. Sivil toplum kuruluşları, siyasileri artık kim gazeteci kim değil konusunda daha hassas olmalı
Bakıyorum sadece elinde cep telefon ile birlikte basın toplantısına katılanlar var. Hiçbir yere haber yapmıyorlar sadece fotoğraf çekiyorlar.
Görenlerde haber yapıyor zannediyor. Bu işin asıl hamallığını biz yapıyoruz, emeğini biz çekiyoruz  Bir de habere gelip te haber yapmayan gazeteciler var. Sadece fotoğraf makinesiyle çekip, not bile almayanlar var. Basın toplantısından belirli bir süre sonra ona buna mesaj çekip haberi yazdıysam bana da at diyenler
Bu iş bu kadar ucuz olmamalı. Herkes mesleğinin hakkını vermeli. Ayrıca bir gazeteci yorum yapabilmeli. Bir gazetecinin işi çevresinde olup bitenleri analiz etmektir, Sadece haber yapmakla gazetecilik yapmak eksik kalıyor. Çünkü gazeteyi okutan haber değil yorumlardır. Zonguldak’ta maalesef bu tür sıkıntıları yaşıyoruz. Meslekte körelme var. Kalifiye gazeteci sayısı gerçekten çok az.