Zonguldak Kuyumcular Derneği Başkanı Nihat Çetin Çelik, vatandaşlara, "Altından şaşmayın, Altın yüzde 80-100 kazanç sağlıyor" diyerek altına yatırım yapmaların istedi.

Altının yine yükselişe geçtiğini ve dolayısıyla bu yükselişin devam edeceğini belirten Kuyumcular Derneği Başkanı Nihat Çetin Çelik vatandaşlara şu tavsiyede bulundu:

NE BANKA MEVDUAT FAİZİ, NE ARSA, NE HAZİNE BONOSU, NE GAYRİKMENKUL, NEDE FON. HEPSİ BOŞ, ALTIN'DAN ŞAŞMA

Altın yine yükselişe geçti. Çünkü Amerika'nın dolar basıp istihdamı arttırmak için teşvik paketi anlamda dolar basacağı ve Avrupa'nın da aynı şekilde euro basacağını dair söylemlerden sonra ona fiyatı yani birim fiyatı ciddi anlamda tekrar yükselmeye başladı.

İleride çok daha büyük ekonomik sıkıntıların olacağını ve bundan dolayı da altının fiyatının daha yüksek rakamlara ulaşacağını tahmin ediyoruz. Ayrıca dövizdeki artışlar altın fiyatını direkt olarak etkiliyor. Altının önümüzdeki günlerde fiyatını çok daha yükseleceğini inananlardanım. Ekonomilerin bu kadar sıkıntılı olduğu bir dönemde bugün 452 bin lira bileziğin gramı, ki çok daha fazlasını yükseleceğine inanıyoruz.

Uzun vadeli olarak  vatandaşlarımız en az 6 ay kesinlikle: banka mevduat faizine, arsa'dan hazine bonosundan, gayrimenkul'den, fonlardan çok daha iyi getiri sağlar.

İlk tercih altın olmalı. Vatandaşın kesin altından şaşmamalı" 

(Haber-Ercan Demir)


Editör: Haber Merkezi