Çaycuma İlçesi’nde, 20-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan “Batı Karadeniz Yapı Dekorasyon ve Mobilya Fuarı” açıldı.

Çaycuma fuar organizasyonları şenlendi. 4 gün sürecek olan "Batı Karadeniz Yapı Dekorasyon ve Mobilya Fuarı' düzenlenen törenle açıldı. Kapalı Pazar yerine kurulan Batı Karadeniz Yapı Dekorasyon ve Mobilya Fuarı'na Vali Ahmet Çınar, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar ve Ahmet Çolakoğlu, Karabük, Zonguldak ve Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkan ve yöneticileri ile siyasi parti il temsilcileri, daire müdürleri, sivil toplum örgütlüleri, fuara katılan firma temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Fuar açılışına gelen Zonguldak Valisi Ahmet Çınar’ı Çaycuma Belediyesi Bando takımı, karşıladı. Bando çaldığı marşlarla fuara katılanları coşturdu. 

ÇANAKÇI: “BU TÜR ORGANİZASYONLAR BÖLGE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Fuar ana sponsoru Çanakçılar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Çanakçı,  Türkiye’de ve dünyada katıldıkları fuarların bölgelere ve ülkelere ne kadar katma değer kattığını gördüklerini belirterek, “ Çanakçılar Grubu, bölgemizdeki bu fuara sadece sosyal sorumluluk projesi ve sosyal destek amacıyla girmiştir. Biz ciddi miktarda fuarlara katılıyoruz. Tabiri caizse biraz fuarkolik olduk. Bu tür organizasyonların büyümesi bölge ekonomisine ve bölgemize katkıda bulunacağı aşikârdır. Bu organizasyonun ben yürümesini isterim. Ama bunun 2 yıl da bir olursa çok daha başarılı olacağını düşünüyorum. Bu bir bayrak yarışı, bölgemizi tanıtmamız gerekiyor” dedi. 

KAMİTOĞLU: “İLÇEMİZ ÖNEMLİ BİR POTANSİYELE SAHİP”

Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zekai Kamitoğlu ise yaptığı konuşmasında, Çaycuma’nın son dönemde gerek sosyal gerekse ekonomik anlamda hızlı bir gelişim ve dönüşüm içinde bulunduğunu belirterek, “İlçemiz coğrafi konumu ve mevcut insan malzemesiyle önemli bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyel bizi gelecekte daha iyi konuma getirecektir. Bize düşen bu potansiyeli doğru yönlendirmek olacaktır.  İşte bu organizasyon ve benzerleri mevcut potansiyelimizin doğru yönlendirilmesine teşkil etmektedir. Bu yüzden bu fuara uluslararası bir statü kazandırmak için öncelikle Karadeniz’e kıyısı olan ülkelerin ilgili birimleriyle bağlantıya geçip davetlerimizi yapacağız. Böylece bu ülkelerin katılımcılarının ve ziyaretçilerinin de önümüzdeki yıl katılımlarını sağlayacağız” dedi. 

KANTARCI: “DUYDUĞUM MUTLULUĞU ANLATAMAM” 

Ardından kürsüye çıkan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, fuara destek verenlere teşekkür etti. Kantarcı, Çaycuma’da yeni fuar açılışında yine hep beraberiz olduklarını hatırlatarak, şöyle dedi: “Bölgenin kurum ve kuruluşlarının işbirliğiyle gerçekleşen ve sayın valimizin önderliğiyle yürüyen ve bugüne kadar getirebildiğimiz bir fuarın açılışında yine hep birlikteyiz. Bu ekonomik şartlarda bugün bir arada olmamızı sağlayan bu güzel oluşumdan dolayı bir belediye başkanı olarak duyduğum hazzı, mutluluğu ve manevi duygularımı anlatmakta zorluk çekiyorum. Ben hepinize hoş geldin diyorum. Bu fuarın oluşmasında ve yaşamasında katkısı olan, emeği olan, geçmişte bu fuarın başlamasına sebep olan önceki sayın valimiz Ali Kaban ve şimdiki valimiz Sayın Ahmet Çınar başta olmak üzere değerli kaymakamımıza, odalarımıza, kurum ve kuruluş temsilcilerine ve bu fuarın açılışına teşrif eden bölgemizin çok değerli milletvekillerine, belediye başkanlarına, siyasi parti temsilcilerine, minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”

KEÇELİ ÇAYCUMA’MIZ ÇOK DAHA İYİ YERE GELECEK

Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli,  Çaycuma’nın bölgenin merkezinde sürekli gelişen ve büyük bir potansiyele sahip olan bir ilçesi olduğunu hatırlatarak, şöyle dedi: “İlçemiz gerek tarımdaki potansiyeli, gerek liman, Filyos projesi, endüstri bölgesi ve serbest bölgeyle birlikte havaalanında ilçemizde bulunmasıyla birlikte gerçekten bölgenin merkezi bölgenin kalbi diyebileceğimiz bir yerdir. İnşallah Çaycuma’mız ilerleyen yıllarda şimdikinden çok ama çok daha iyi yere gelecektir. Fuar şehri olan Çaycuma’mızda fuarlar, katılan firmalarımız açısından yeni ürünlerinin sergilendiği, tanıtıldığı ve yeni bağlantılar kurma yönünde avantaj sağlarken, vatandaşlarımız açısından da yeni gelişen teknolojileri yerinde ve bir arada toplu vaziyette görebilme imkanını sağlamaktadır.”

ÇOLAKOĞLU: EKONOMİK KRİZ ADI ALTINDA OYNANAN OYUNLAR VAR

Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, yaptığı konuşmasında, fuara destek verenlere teşekkür etti. Ülke ekonomisi hakkında da konuşan milletvekili Çolakoğlu, şunları söyledi: “Son zamanlarda görüyoruz, hissetmeye başlıyoruz, ekonomik kriz adı altında ülkemizde oynanan birçok oyunlar var. Ama bizler bunları çok geçmişte de gördük. En son 2008-2009’da biz bunları gördük. Ama ne yaptık; birliğimizle, beraberliğimizle ülkemize, vatanımıza, toprağımıza, halkımıza ve devletimize güvenerek bunların üstesinden geldik. İşte yine bu dönemdir. Bu dönem de yine hep beraber birliğimizle, beraberliğimizle bir bütün olarak bunların da üstesinden geleceğiz.”

ÇINAR: REKABET EDEMEZSEK HİÇBİR SEKTÖRDE KENDİMİZİ GELİŞTİREMEYİZ...

Kürsüye en son çıkan Vali Ahmet Çınar ise yaptığı konuşmasında, “Daha önce yine bu kürsüden de söylemiştim. Bu çağımız, bu çağ profesyonellerin çağı, profesyonelliğin çağı. En iyisini yapmak zorundayız. Profesyonelce yapmadığımız işlerin hepsi israf hükmüne giriyor artık. Bizim bu çağı bilip anlayıp ona göre kendimizi hazırlamamız politikamızı, stratejimizi belirlememiz gerekiyor. Aksi taktir de, artık dünya küçüldü bir tek şirket bütün dünyada var olur seviyelere geldi, bizim onlarla rekabet etme şansımız kalmaz. Rekabet edemezsek de hiçbir sektörde hiçbir alanda kendimizi geliştiremeyiz. Temel esas profesyonellik, profesyonelce işler yapmak. Fuarın ikincisini yapıyoruz, inşallah bu her sene daha büyüyerek daha gelişerek daha profesyonelleşerek yoluna devam edecek. Ben emeği geçen bütün arkadaşlarımızı, kaymakam beyi, belediye başkanımızı, ticaret ve sanayi odamızı, tabi ana sponsor Çanakçılar Grubu’nu huzurlarınızda tebrik ediyorum. Ve bütün katkı sağlayan herkese huzurlarınızda teşekkürümü arz ediyorum” dedi.

ÇINAR: BU TOPRAKLAR BEREKETLİ TOPRAKLAR....

 Vali Ahmet Çınar, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın fuar yeri konusunda bir düşüncesi olduğunu belirterek, şöyle devam etti: “Bundan sonraki yıllar, belediye başkanımızın da bir faaliyeti var, artık daha kalıcı bir fuar alanımız oluyor. Destek veren kurumlar biraz daha ellerini ceplerine attı bu dönem. Her sene böyle geçici mekanlar şeklinde değil ama kalıcı bir mekan olsun diye biraz daha elimizi cebimize attık. Gelecek sene başkanım inşallah sabit, kalıcı fuar alanımız da hazır olmuş oluyor. Ama bir şey daha var; en profesyonelinden bir fuar alanı yapalım fikrimiz vardı. Böyle avam dediğimiz proje sunumunu da yaptık, ticaret ve sanayi odası ve iş adamlarımıza. Çok da güzel, fiyakalı bir şey. Çok da paralı bir şey. Hali hazırda hemen onu yapmamızın doğru olmayacağını, çünkü o seviyede bir fuarcılığa yetecek bir potansiyelin olmasına rağmen ortaya çıkmış bir durumun olmadığını görerek bunu biraz erteledik. Erteleme konusu şöyle; Bu topraklar bereketli topraklar. Ve Çaycuma’nın girişimcileri, yatırımcıları, emektarları, çiftçileri herkes hakikaten çalışkan insanlar. Toprağın bereketi ile o emeğin bereketi birleşimiyle Çaycuma’nın önü aydınlık. Hepimizin buna göre hazırlıklı olması lazım.” Konuşmaların ardından protokol üyeleri, kurdeleyi keserek fuar alanını gezdi. Protokol, stantları tek tek gezerek, firma yetkililerinden bilgi aldı.

Editör: Haber Merkezi