Enflasyonla topyekun mücadele kapsamında ürünlerde % 10'luk indirime gidiliyor. Ekibimiz halka ve vatandaşlara enflasyonla mücadele için başlatılan kampanyayı sorduk. Esnaf piyasanın durgunluğu ve satış yamamaktan, Vatandaş ise gelen zamlardan dolayı istediklerini alamamaktan yakındı.

      Hükümet tarafından enflasyonla topyekûn mücadele programı çerçevesinde ülkemiz genelinde indirim kampanyası başlatıldı.407 adet ürün ve hizmet içerisinden satışını yaptıkları ürünlerde 3 ay süreyle ve en az %10 indirim uygulanacak.

Ekibimiz esnafa başlatılan enflasyonla topyekûn mücadele programını sordu. Bir esnaf halkı düşünerek % 10 yerine, % 30 indirim yaptığını söyledi.

Diğer esnaflarda % 10'luk indirimin faydalı olacağını söyledi, gelen zamlardan dolayı halkın sıkıntı yaşadığını ve piyasanın durgun olduğunu kaydettiler.

Vatandaşlarda gelen zamlardan dolayı istedikleri gibi alışveriş yapamamaktan yakındı, % 10'luk indirimin yetersiz olduğunu söylediler. Üretimi artıracak politikalara geçilmesini isteyen vatandaşlar fahiş fiyat uygulayan esnaflara da tepki gösterdi.

(HABER-ERCAN DEMİR)


Editör: Haber Merkezi