Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclis Üyesi ve CHP Grup Başkan vekili görevini yapan Merkez İlçe Başkanı Fikret zaman, Mayıs ayı İl Genel Meclis Birleşimlerini değerlendirdi.

İl Genel Meclisi’nde 16 milyon liralık borçlanmanı kabul edildiğini belirten Fikret zaman, “Biliyorsunuz 1 aylık 5 günlük toplantı var yapıyoruz dünde son toplantımızı gerçekleştirdik. Önemli olan nedir burada kesin hesabı onadık, Yani 2017 yılında yapılmış olan özel idarenin yapmış olduğu harcamaların dökümünü onayladık ve geçirdik. 16 milyonluk bir borç vardı ve bu 16 milyon liralık borçlanma onaylandı Bu ne demektir 16 milyon lira Zonguldak Para geldi. Yani 75 milyonluk bütçeye artı 16 milyonluk daha para geldi demektir. Bu da Zonguldak yatırım olacaktır demektir” dedi.

TÜM KÖYLERE ÇOCUK PARKI YAPILACAK

İl Genel Meclisi olarak tüm köylere çocuk parkı yapılması kararı aldıklarını belirten CHP merkez İlçe Başkanı Fikret zaman, “Ben oradaki yetkili arkadaşlarına görüştüm. Zonguldak’ın sorunları bir tane bitmemesi lazım Mesela bugün gündeme getirdiğim bir konu vardı. Zonguldak şehir merkezindeki çocukların oyun parkları var da yine de köylerde çocukların oyun park olmasın diye Önerge verdik ve kabul edildi. Şimdi o tarihten bu tarafa köylerdeki çocuklar için oyun parkları yapılacak. Bu bir ihtiyaçtır Ancak bunu 5 sene önce yoktu. Bunu niye örnek olarak söylüyorum. Şunun için çağ değiştikçe, devre değiştikçe ihtiyaçlarda değişiyor Dolayısıyla çözüm bulunacak” dedi.

AKP’Lİ İL GENEL MECLİS ÜYELERİ LAFI ÇARPITIYORLAR

İl Özel İdarede görev yapan mühendislerin İl Genel Meclis Üyelerine yaptıkları açıklamaların AKP’li il genel meclis üyeleri tarafından çarpıtıldığını ve belirten Fikret Zaman, “Yani işler biter mi Bitmez. Bitmemesi lazım. Çok değerli özel idarenin yetkileri hepsini mühendis üniversite mezunu insanlar. Düzgün çalışma yaptılar, kendi birimleriyle ilgili düzgün açıklamalar yatlar Ancak bunun karşılığında özellikle AKP grubuna arkadaşlar anlamadan farklı ifade kullanmaya çalıştılar. Diyor ki makine mühendisi arkadaşımız şu anda aldığınız mazot fiyatlarının Petrol fiyatlarının artması ile beraber ve şu kadar da akaryakıt lazım bana yetmiyor. Eğer bu performansı yakalamanız gerekiyorsa bunun karşılığında bana para vermesi lazım diyor ama anlayışın hafife alarak basit ve farkları kullanılır yok müdürler Yemeğe giderken efendime söyleyeyim makam aracını kullanıyor gibi basit ifadeler kullanıyorlar. Tabii ki anlamak istemedikleri için lafı çarpıtıyorlar” dedi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi