Türk Enerji-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Selami Yoğurtçu, Karadeniz'de 320 milyar metreküp doğalgaz bulunmasını değerlendirdi.

Türkiye ekonomisinin bulunan doğalgaz rezervi birlikte daha da güçleneceğini belirten Selami Yoğurtçu, bunun bir başlangıç olduğunu daha çok doğalgaz rezervinin bulunacağına inandığını ifade etti. Doğalgazın bulunmasını Türk Enerji-Sen olarak önemsediklerini ve bunun Zonguldak için önemli bir fırsat olacağını belirten Türk enerji-sen Zonguldak şubesi başkanı Selami Yoğurtçu şunları söyledi:


EKONOMİ DAHA DA GÜÇLENECEK
"Karadeniz açıklarında 320 milyar metreküp doğalgazın bulunması bizim Zonguldak için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ekonomimiz daha da güçlenecek. Tabii burada siyasilerin buna sahip çıkması noktasında Türk Enerji Sen de olarak iktidar ve  bütün muhalefet partisi milletvekilleri ve muhalefet partilerinin Zonguldak adına sahip çıktığını görmekten mutluyuz. Allah'a şükürler olsun ki bu konuda herkes doğalgazımıza sahip çıktı yerli ve milli olması noktasında da herkes yanında durdu, bundan sonra da duracaklarını tahmin ediyorum"


SİYASİ İRADEYİ KUTLUYORUM
Türk Enerji-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Selami Yoğurtçu, "2007 yılında o zamanki enerji bakanının (Biz Karadeniz'de doğalgaz bulmak üzereyiz) diye açıklama yapmıştı ama daha sonradan devamı gelmemişti ve bunun üzüntüsü içerisindeydik. Şu anda bu rezerv bulundu ve bundan dolayı çok mutluyuz. Doğalgazın çıkartılması hususunda hükümetin koymuş olduğu irade çok önemliydi. Hükümeti bu iradeden dolayı kutluyorum" ifadesini kullandı.


METİN DEMİR'İ SONUNA KADAR DESTEKLİYORUM. ZONGULDAK YALNIZ BIRAKILMAMALI

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, Zonguldak açıklarında doğalgaz rezervi bulunduğunu ve açılacak olan kuyuya Zonguldak ismi verilmesi çağrısını da değerlendiren Türk Enerji-Sen başkanı Selami Yoğurtçu, "Doğalgazın çıkarılması konusunda Zonguldak'ın bir alt yapısı olduğunu düşünüyoruz, altyapısının yeterli olduğunu düşünüyoruz. Zonguldak olarak ufak tefek yaptırımlarla bu işin Zonguldak'a ve geleceğimize çok katkıda bulunacağını ekonomik olarak çok katkıda bulunacağı düşünmekteyiz. Bu çağrıyı destekliyoruz. Doğalgazın çıkarılması konusunda Zonguldak olarak tüm imkânlarından her türlü yararlanmalıyız"dedi.

Zonguldak'ın yalnız bırakılmaması gerektiğini belirten Selami Yoğurtçu, "Ben Metin Demir kardeşime bu konuda sonuna kadar destek veriyorum. Doğalgazın bulunması noktasında bakanların buraya gelmesi çok önemliydi. Bizim için Filyos limanının kullanabilir hale getirilmesi filyos limanını diğerimin atması bakımından çok önemli buluyoruz. Doğalgazın Zonguldak'ta olması da bizim için çok önemlidir bu konuda sevinçliyiz. 320 milyar metreküp doğalgazın ülkemize milletimize devletimize Türk insanına Türk milletine hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum."ifadesini kullandı.
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi