Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ZESOB) Başkanı Muharrem Coşkun, mecliste olan vergi ile ilgili yasa tasarısında Esnaf ve sanatkarların bir yapılandırma beklentisi içerisinde olduğunu söyledi.

Özellikle 9 aylık dönemde kamu kurumlar vergisinin tahakkuk eden yüzde 17, gelir vergisinde ise yüzde 12'sinin tahsil edilebildiğini ve  bunun da sebebinin esnaf ve sanatkarlarıın sıkıntılı bir dönemden geçmesi oldugunu belirten Coşkun, şunları söyledi;

"Mecliste olan vergi ile ilgili yasa tasarısında Esnaf ve sanatkarlarımız bir yapılandırma beklentisi içerisindedir. 

Özellikle 9 aylık dönemde kamu kurumlar vergisinin tahakkuk eden yüzde 17, gelir vergisinde ise yüzde 12'dir. Bunun da sebebi esnaf ve sanatkarlarımızın sıkıntılı bir dönemden geçmesidir. Şu anda bir beklentisi hem SGK hem de vergide bir yapılandırma bekliyoruz. Yapılandırmanın altı doldurularak Önümüzde ki dönemlerde çıkmamak adına, yani insanların devamlı beklentisi oluyor, veklentisi olmaması için  yasal düzenleme yapılarak son olarak Esnaf ve sanatkarlarımıza ödeyebileceği şartlarda bir yapılandırma bekliyoruz. bu konuda konfederasyon başkanımız Bendevi Palandöken'in de güzel çalışmaları var hem Maliye bakanımız ve hem de Sayın Cumhurbaşkanımızla bu konuda görüşmeleri var. Umarım ve dilerim Esnaf ve sanatkarlarımıza güzel ve müjdeli bir haberler ile önümüzdeki günlerde döneriz. 

Perşembe Ankara'da bir toplantımız var. bu toplantıda bu konular da gündeme gelecek Büyük bir ihtimalle.

Beklentimiz gerçekten arkadaşlarımızın ve meslek odası başkanlarımızın Esnaf ve sanatkarlarla yapmış olduğu toplantılarda ve görüşmelerde bu yapılandırma beklentimiz hat safhaya çıkmıştır." dedi.

ZONGULDAK'TA SON YILLARIN EN GÖRKEMLi CUMHURiYET BAYRAMINI KUTLADIK

Zonguldak'ta son verirken Cumhuriyet Bayramını kutladığını ifade eden ZESOB Başkanı Muharrem Coşkun şunları kaydetti:

"Dün 29 Ekim Cumhuriyet bayramıydı, Cumhuriyetimizin 96 yılını kutladık. Zonguldak'ta Cumhuriyet Bayramı kutlamaları son yılların en görkemli bir kutlamasıydı. Başta Sayın Valimiz olmak üzere Belediye Başkanımızdan Milli Eğitim müdürümüze ve Zonguldak'ta hemşerilerimize sonsuz teşekkürler ediyorum. Gerçekten son zamanların en anlamlı en mutlu Cumhuriyet Bayramını hep birlikte yaşadık. Bu konuda büyüklerimize ve Zonguldak halkına şükranlarımızı sunuyoruz" ifadesini kullandı.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi