Zonguldak Ticaret İl Müdürü İsmail Maden, fahiş fiyat uygulayan fırsatçıları denetleyeceklerini ve gereken ceza-i işlemi yapacaklarını söyledi.

Zonguldak Ticaret il Müdürü İsmail Maden, Esnaf Odaları Birliği’nin Başkanlar Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, “Son günlerde kur üzerindeki dalgalanma neticesinde yaşanan bazı sıkıntıları fırsata dönüştürmek isteyenlere karşı devletimizin verdiği mücadelede yine esnaf ve sanatkarımızın desteğine ihtiyaç duymaktayız” dedi.

Ayrıca konuşmasında 17 Eylül’de Ahilik Haftası etkinliklerini kutlanacağını belirten İsmail Maden şunları ifade etti:

VİZYONUMUZ, ESNAF VE SANATKÂRLARIMIZIN KORUNMASI VE GÜÇLENDİRİLMESİ İÇİN TİCARETİN HIZLI, GÜVENİLİR VE VERİMLİ OLMASINI SAĞLAMAKTIR

“Ticaret Bakanlığı olarak vizyonumuz, Esnaf ve Sanatkârlarımızın korunması ve güçlendirilmesi için ticaretin hızlı, güvenilir ve verimli olmasını sağlamaktır. Bu çerçevede sizlere birkaç konuyu kısaca arz etmek istiyorum. Öncelikle İkinci El Motorlu Kara Taşıtları hakkında yönetmelik gereği mevcut oto galerilerimizin Ağustos 2019 tarihine kadar yetki belgesi alması zorunluluğu bulunmaktadır. Buna ilişkin olarak başvuru için gerekli koşulların ve evrakların neler olduğunu anlattığımız bir sunumumuzu Devrek İlçemizde Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirdik. Talep olması halinde tüm ilçelerimizde işverenlerimizin bilgilendirilmesine yönelik çalışma yapabileceğimizi ifade etmek istiyorum.” 

EMLAK SEKTÖRÜNDE KONUT, ARSA, İŞYERİ SATIŞ İŞLEMLERİNE YÖNELİK OLARAKTA BİR DÜZENLEME YAPILDI

“İkinci olarak yine taşınmaz ticareti hakkında yapılan düzenleme ile emlak sektöründe konut, arsa, işyeri satış işlemlerine yönelik olarak ta bir düzenleme yapılmıştır. Buna göre emlak işi yapan mevcut esnaflarımızın da Aralık 2019 tarihine kadar yetki belgelerini almaları gerekmektedir. Yine emlak sektörüne ilişkin düzenleme ile ilgili de talep eden tüm ilçelerimizde gerekli bilgilendirme çalışması yapabileceğimizi belirtmek isterim”

YÖRESEL ÜRÜN ÜRETEN VEYA TİCARETİNİ YAPANLARIN DESTEKLENMESİ AMACIYLA SÜPER MARKET VE ZİNCİR MARKETLERDE RAF TAHSİS EDİLMESİ ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

“Üçüncü olarak tüm esnaf ve tacirlerimizden yöresel ürün üreten veya ticaretini yapanların desteklenmesi amacıyla süper market ve zincir marketlerde raf tahsis edilmesi zorunluluğu getirilmiştir. Bu kapsamda 2017-18 yıllarında 17 ürüne yönelik tespit yapılmıştı. Şimdi 2019-20 yıllarını kapsayacak yeni çalışmamızı başlatmış bulunuyoruz. Bu kapsamda sizlerden ricamız bu tür yöresel ürün yönetmeliğine uygun iş yapan üyelerimizin bizlere iletilmesinde yardımcı olmanızdır.” 

ANADOLU’YU İSLAM YURDU YAPAN AHİLİK TEŞKİLATININ VE ONLARIN KÜLTÜRÜMÜZE KOTLADIĞI TİCARET AHLAKININ YAŞAMASINI VE YAYGINLAŞMASINI SAĞLAMAK ÜZERE HER YIL AHİLİK KUTLAMALARI YAPILMAKTADIR

“Bir diğer ve en önemli husus değerli Başkanlarım biliyorsunuz, Anadolu’yu İslam Yurdu yapan Ahilik teşkilatının ve onların kültürümüze kotladığı Ticaret ahlakının yaşamasını ve yaygınlaşmasını sağlamak üzere her yıl Ahilik Kutlamaları yapılmaktadır. Bu yıl 17-23 Eylül Ahilik Haftası olarak ilan edilmiştir. Ahilik, ahlakı, doğruluğu, kardeşliği, yardımseverliği, cömertliği, dürüstlüğü, merhametli olmayı ve dayanışmayı esas almaktadır. Esnaf ve sanatkârlığı meslek ahlakı, olgun kişilik, doğruluk ve tevazuuyla harmanlayan bu kültür günümüzde de esnaf ve sanatkârlarımıza yol göstermektedir. Asırlar öncesinden bugüne uzanan, yeni nesillerin yoluna ışık tutan bu gelenektir. Bu geleneğin Zonguldak’ta tanıtımının yapılmasında sizlerin katkı ve desteklerine ihtiyacımız var. Bu vesile ile sizler başta olmak üzere sizlerin nezdinde yönetim kurulu üyelerimizi, denetim kurulu üyelerimizi ve Odalarınıza bağlı tüm esnaflarımızı 17 Eylül pazartesi günü Valilik önünde saat 11:00 de yapılacak olan törene özellikle davet ediyorum.”

SON GÜNLERDE KUR ÜZERİNDEKİ DALGALANMA NETİCESİNDE YAŞANAN BAZI SIKINTILARI FIRSATA DÖNÜŞTÜRMEK İSTEYENLERE KARŞI DEVLETİMİZİN VERDİĞİ MÜCADELEDE YİNE ESNAF VE SANATKARIMIZIN DESTEĞİNE İHTİYAÇ DUYMAKTAYIZ.

“Bununla birlikte Esnaf ve Sanatkarlarımız tarihinin her döneminde Devletimizin yanında olmuştur. Selçukludan, Osmanlı’dan, Kurtuluş savaşından, Türkiye Cumhuriyetinin yaşadığı her zorlukta ilk ayağa kalkan esnaf teşkilatlarımız olmuştur. Son günlerde kur üzerindeki dalgalanma neticesinde yaşanan bazı sıkıntıları fırsata dönüştürmek isteyenlere karşı Devletimizin verdiği mücadelede yine Esnaf ve Sanatkarımızın desteğine ihtiyaç duymaktayız. Odalarımızın gerçekleştirecekleri hizmetlerde ve yaptıkları faaliyetlerde Ticaret İl Müdürlüğü olarak hizmetinizde, 7/24 yanınızda olduğumuzu belirtmek istiyorum. Ahiliğin kurucusu Ahi Evran-ı Veli başta olmak üzere; rahmeti Rahmana kavuşan Tüm ahilerimizi ve ustalarımızı rahmet ve hürmetle yad ediyor, Ahilik şuuruyla şuurlu bir nesil yetişmesi için gayret gösteren herkese, teşekkür ediyor hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.”

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi