KARDEMİR A.Ş. YÖNETİM KURULU'NDAN YOĞUN KUR HAREKETLERİNİN YAŞANDIĞI 2018 YILIYLA İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

Şirketimiz, yoğun kur hareketlerinin yaşandığı 2018 yılının 3. çeyreğini de karlı bir şekilde geride bırakmış ve salt 3. çeyrekte yaklaşık 47,5 milyon TL net kar elde etmiştir. Bugün kamuoyuna açıklanan 2018 yılı 9 aylık Konsolide Mali Tablolarına göre satış gelirlerimiz bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla % 40 artış göstererek 3.952 Milyon TL’na, FAVÖK tutarımız  % 214 artışla 1.375 Milyon TL’ na ve net karlılığımız % 169 artışla 486 Milyon TL’na ulaşırken, şirketimizin FAVÖK marjı ise %34,8 olarak gerçekleşmiştir.

Emekleri ve alın terleriyle Kardemir için, Karabük için, ülkemiz için yarattıkları katma değer nedeniyle tüm çalışanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyor ve kutluyoruz.

Her şartta Kardemir’e güven ve desteğini sürdüren tüm yatırımcılarımıza, ülkemiz sanayisinin vazgeçilmezi olarak Kardemir’i her zaman destekleyen tüm paydaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

Tüm faaliyet süreçlerimizde elde edilen başarılı iş sonuçlarını sürdürülebilir kılmak için sürekli iyileştirme prensibi ile hareket ederek, kurumsal altyapımızı geliştirerek, mali disiplin ve piyasa dinamikliği içerisinde hedeflerimize inançla yürümeye devam edeceğiz.  

      (HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi