Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, meslek odalarının seçim sürecinin 1 Ocak 2018 tarihi ile başladığını söyledi.

 

Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Zonguldak genelinde bulunan 28 meslek odasının seçimlerinin Mart ayına kadar yapılacağını söyledi.

AHİLİK GELENEĞİ VE GÜVENLİĞİNE YAKIŞIR GENEL KURULLAR YAPILACAK

Coşkun: “28 meslek odalarımızın seçim takvimi 1 Ocak 2018 tarihi ile başladı ve 31 Mart 2018 tarihinde sona erecek. 28 meslek odamızın 3 ay zarfı içerisinde tüm meslek odalarımızın genel kurullarını tamamlamış olacaklar. Bu hafta Cumartesi günü Çaycuma Şoförler odamız, Pazar günü de kozlu ve Alaplı esnaf odamızın genel kurulları var. Yani bu hafta sonu itibariyle genel kurul onu yapmış olacaklar. Bazı meslek odalarımızın adaylı seçimleri var, ama aday olan arkadaşlarımız ve mevcut oda başkanlarımız çok seviyeli bir genel kurul çalışmalarını geçirdiğini görüyoruz. Seviyeli kaliteli olarak, kurallara uygun, herkes birbirine saygılı bir genel kurul programları yapılıyor, Bence siyasi partilere örnek olacak bir genel kurul çalışmalar yapıyoruz, Ahilik geleneği ve güvenliğine yakışır genel kurullar yapılacaktır. Ben şimdiden aday olan tüm arkadaşlarımıza ve genel kurul üyelerine genel kurul aşamasında çok seviyeli ve saygılı olsunlar. Yapmış oldukları çalışmalardan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Gelen kurullarımızın ilimize, Türkiye esnaf ve sanatkarlarımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak biz genel kurulumuzu Mayıs ayı içerisinde gerçekleştireceğiz. 31 Mart’a kadar ilimiz genelinde bulunan 28 meslek odanız kongrelerini tamamlayacaklar ve Mayıs ayında Birlik seçimleri yapacak. Tüm Türkiye çapında Haziran ayında 13 federasyonumuz seçimleri yapılacak ve son olarak ta Eylül ayında da konfederasyon seçimlerimiz gerçekleştirilecektir.”

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi