SGK Prim borcu yapılandırmasında son gün 28 Şubat.

Sigorta prim borçlarında yapılandırmaları bozulanlar, 28 Şubat'a kadar ödeme yapmaları halinde yapılandırma hakları devam edecek.SGK Zonguldak İl Müdürü Erkin Avcı, genel sağlık sigortası ve SGK prim borçlarının yapılandırması sürecinin 28 Şubat’ta sona ereceğini hatırlatarak, “7143 sayılı Kanuna göre SGK'ya olan sigorta prim borçlarını yapılandırmak için müracaat ettiği halde peşin ödeme veya borç taksitlerini süresinde ödeyemeyen ve bu nedenle yapılandırmaları bozulanlara, 28 Şubat'a kadar ödeme yapmaları halinde yapılandırma hakları devam edecek” ifadelerine yer verdi.” Dedi.

Erkin Avcı yaptığı açıklamada borçluların bu büyük fırsatı kaçırmaması gerektiğini belirterek şunları ifade etti:

“7143 sayılı kanun kapsamında kurum borçlarımızın tamamını yapılandırma kapsamına almış idik. Yapılandırmanın ilk ve ikinci taksiti olmazsa olmaz şartımız süresinde ödenmesi gerekiyor idi ve Eylül ve Ekim aylarında 1. ve 2. Taksitinin ödenmesi gerekmesine rağmen yapılandırma Hakkı zayi olmadan 7159 sayılı kanun ile tekrar 28 Şubat 2019 tarihine kadar ek bir süre verildi. Yani 28 Şubat 2019 tarihine kadar 7143 sayılı kanun kapsamında yapılandırdığınız SGK borçlarının 1 ve 2 taksitlerini gecikme zammı ile beraber ödememiz halinde yapılandırma hakkımız aynen devam eder duruma getirilmiş oluyor.

Burada son 10 günümüz kaldı ve tüm borçlarımızı özellikle uyarmak istiyorum. Bizlere müracaat etsinler ve borç miktarının tamamının doğru olarak öğrenerek banka üzerinden ödemesini yapsınlar ve son yılların en güzel yapılandırma fırsatı olan 7143 sayılı kanun kapsamında yapılandırma haklarını devam ettirsinler”

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi