Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı, Zonguldak’ta son yıllarda tarım olarak ciddi manada bir ivme kazanmış durumda” dedi.

Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı, Zonguldak’ta gerek üretimde artış gerekse hayvan sayısında artış gözlemlenmekte olduğunu belirterek şunları söyledi: “1984 yılından itibaren dünya genelinde Dünya Çiftçiler günü olarak kutlanmaktadır ve biz de tüm çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler günü tebrik ediyoruz. Zaten tüm Ziraat Odası başkanlarımızı tek tek telefonla arayarak dediklerimizi ilettik. Çaycuma'daki Ziraat odamızın etkinliğine de katıldık. Zonguldak son yıllarda tarım olarak ciddi manada bir ivme kazanmış durumda. Gerek hayvan sayısındaki artış, gerek üretimde artış gözlemlenmektedir. Bu yıl ile geçen yıl 2017 ve 2018 yıllarında özellikle Sayın valimizin destekleriyle özel idarenin yapmış olduğu özel desteklerle gerek mandıracılık projesi, gerek yem bitkileri projesi, gerek yerel tohum projesi olmak güzel bir faaliyet yılı geçirdik” 

GENÇ ÇİFTÇİLERE HİBE DESTEĞİ DEVAM EDİYOR

Genç çiftçilere bakanlığının desteğini devam etiğini belirten Cemalettin çataklı, “Bunun yanında bakanlığımızın Genç çiftçi projelerine desteği devam ediyor. Bu kapsamda 230 Çiftçimize hibe destek yapılacak. Bunun 123 projesi büyükbaş olarak, 58 küçükbaş olarak ve seracılık, mantarcılık Tavukçuluk gibi projeleridir. Yıllık ortalama Zonguldak'ta tarımda hibe destekleri ile birlikte fındık bazlı destek başı çekmek üzere 60 milyon civarında hibe desteği çiftlerde dağıtılmaktadır” dedi.

BAĞIMSIZ ÜLKE OLMANIN YOLU TARIM..

Bağımsız devlet olmanı şartlarını birini kedisine yetecek kadar gıda üretebilmekten geçtiğine dikkat çeken Cemalettin Çataklı, “Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de tarım süspansiyonlarla mesafe alınıyor ve devletimizin bu konudaki destekleri hükümetimizin bu konudaki destekleri yoğun bir şekilde devam ediyor. Bağımsız ülke olmanın şartlarından bir tanesi de kendisine yetecek kadar bir gıda üretebilmektir. Buna da hem çok büyük bir önem veriyoruz. Tekrar Dünya Çiftçiler Günü’nü tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi