13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Zonguldak mitingine eşlik eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, mitingin açılış konuşmasını yaptı. İmamoğlu'nun sahneye çıkmasıyla birlikte, miting alanındaki vatandaşlar İmamoğlu'nu büyük coşkuyla karşıladı.

Ekrem İmamoğlu, Zonguldak halkına yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

"Liyakatsiz yöneticilerin hepsini tıpış tıpış evlerine yollayacağız. Zonguldak demek emek demek, madenci demek.

 Birkaç nesildir buranın madenci efsanesini evlerimizde dinlemişizdir. Bugün Zonguldak hak ettiği yerde değil. En fazla göç veren il haline geldi. 21 yıldır bu ülkeyi yöneten insanlar Zonguldak'ı ve ülkeyi bu hale düşürmüşse hesap sorma günüdür.

 Bu sandıkta vatandaşın hakkını alacağı bir ekibiz. Liyakatli bir ekibiz, kararlı bir ekibiz. Bu liyakatli ekip sadece 6 siyasi partilerle değil, sizlerin milletin evlatları ile yönetmeye geliyoruz. Kesinlikle millet geliyor bir avuç insan evlerine gidiyor. Kendini ekonomi lideri sanan insan bay bay. Hadi evine. Karadeniz beni coşturuyor. Ben horonu çok iyi biliyorum diyor. Diyor ki ben horonu tek başıma oynarım diyor. Horon tek başına oynanır mı? Bizde horon oynayacak ekip var. Ben horonu milletimle oynarım diyen bir lider var. Hayatını hak hukuk adalet için harcamış her saldırıya göğüs germiş, Kemal Kılıçdaroğlu ile hayata devam etmeye var mısınız?"

(Haber: Seda Fidan)

Editör: Oğulcan Öz