Her hafta Salı günü Kanal Z’de yayınlanan “Ercanla Objektif” programında değişik konuklarlı ağırlıyorum. Bu hafta ki konuğum ise Zonguldak merkeze bağlı Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun’du.

Kanal Z’de canlı olarak sunulan programda Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun ile akıcı, zevkli ve sürükleyici bir program gerçekleştirdim.

Elvanpazarcık’ta yapılan ve yapılacak çalışmalar ile ilgili Başkan Hüseyin Uzun açıklamalarda bulundu.

Elvanpazarcık beldesi bilindiği gibi zonguldak7ın turizm başkentidir.

Gökgöl Mağarası, Harmankaya Şelaleleri ve orman alanları ile muhteşem bir yer. Trekking parkurları ile hem dağcılık, hem mağaracılık, hem de kent ormanı ile dinlenme alanı olarak Zonguldak’ın yüz akı konumunda olan bir yer.

Fakat değerini bilen yok..

Canlı yayında Başkan Hüseyin Uzun, Elvanpazarcık’ın turizm değerlerini anlatırken, şelaleydi, mağaraydı kent ormanıydı derken konu kış turizmine geldi.

Başkan Uzun konuşması esnasında Zonguldak’ın en yüksek rakımlı yerinde olduklarını ve ilk karının Elvanpazarcık’a yağdığını ve uzun süre karlı olara k kaldığını ve kar küreme ile yolları açma çalışmalarına sabahın 4’ünde başladığından bahsetti.

Bende bunun üzerine Zonguldak eski İl Emniyet Müdürü İdris Pala’nın yıllar sonra Zonguldak ziyaretinde Kanal Z ekranlarında konuk olduğunda söylediği bir söz vardı. Zonguldak’ta Sapça tarafında kış sezonunda kayak yaptıklarından bahsederek, Zonguldak’ın bir kayak merkezine ihtiyaç duyduğunu söylemişti.

Ben bu programı hatırlatınca Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun, “İdris Pala Elvanpazarcık’a da çok gelmiş ve birlikte karda yürümüştük. Eşi ve bir çok polis amirleri de vardı” deyince ben “O zaman İrdik Pala yanlış hatırlıyor, Gaca yerine Elvanpazarcık ‘mı diyecekti” gibisinden söze girdik.

Programda çok sayıda kişi Elvanpazarcık’ın kış turizmi açısından müthiş imkanlara sahip olduğunu belirterek bu yönde mesaj attı.

Elvanpazarcık belediye Başkanı Hüseyin Uzun’da belde kış turizmi için yeteli sayıda kar yağış gününe sahip olmadığını belirtince, Şaban Kayık isimli bir işadamı da mesaj çekerek Uludağ’da bile yapay kar yağdırıldığından bahsetti. Bende bunu üzerine söze girerek Elvanpazarcık’ta küçük çaplı bir kayak merkezi neden olmasın.  Başkan Hüseyin Uzun bu konuda işadamlarına seslenerek beldede turizm yatırımı yapılması yönünde çağrıda bulundu.

Elvanpazarcık’a küçük çaplı bir otel ile yine küçük çaplı bir kayak merkezi tesisi yapılabilir.

Sadece Zonguldak’tan değil bir çok çevre illerde bile kayak yapmaya gelen insanlar olabilir. Bugün Uludağ’da, Kartalkaya’da yüzlerce, binlerce insanı hafta sonlarında kayak merkezlerine gelmesini hep izliyor ve okuyoruz. 

Zonguldak olarak alternatif sektörlerden bahsediyoruz hep. Turizmde Zonguldak iç in bir alternatif neden olmasın ki

Un var, su var, şeker var

Geriye bir tek helva yapmak kalıyor

Bunu içinde yatırımcıya ihtiyaç var

Zonguldak olarak turizmde atağa kalkabiliriz diyorum ben

Neden olmasın ki

 

**

GEÇMİŞ OLSUN..

Zonguldak Belediyesi meclis üyesi Mehmet İzzet Türkçelik, dolayı Atatürk Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Mehmet İzzet Türkçelik’e acil şifalar diliyorum.

 

**

GEÇMİŞ OLSUN..

Zonguldak'ın tanınmış ve sevilen simalarından Fevzi Şen, Ereğli Devlet Hastanesi'nde bel fıtığından başarılı bir ameliyat geçirdi.

Fevzi Şen ağabeyime acil şifalar diliyorum.

 

**

GÜNÜN SÖZÜ: Sürekli yaptığımız şey neyse, biz o’yuz. O halde, mükemmellik bir eylem değil, bir alışkanlıktır.