Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Memiş, en düşük emekli maaşının 25 bin lira olması gerektiğini ifade etti.

Mecliste bütçe görüşmelerin iki aydır devam ettiğini ve zammın halen belirlenmediğini ifade eden TÜED Başkanı Hüseyin Memiş, emeklinin aç ve sefil yaşadığını belirterek şunları söyledi:

"EMEKLİLER KASABIN ÖNÜNDEN DAHİ GEÇEMİYOR"

"TBMM'de iki aydır bütçe görüşülüyor ve ne kadar zam verileceği belli değil. Halen daha oyalanmaktayız. Yani emekli açlıktan ölmek üzere  Yani çoğumuz bu zamları da almadan ölecek öbür dünyaya gidecek. Peki bizim günahımızı kim çekecek? Ya bu emekli torunundan Çocuğundan kaçar oldu, harçlık veremiyor. Aç, sefil yaşıyoruz. Emeklimiz pazara gidemiyor, pazardan çürükleri topluyor. Marketlerden önünden geçemiyoruz. Kasabın önünden geçemiyoruz, et yiyemiyoruz. Peynir yiyemiyoruz. Bir an önce bizim. Bu maaşlarımızı ne yapacaksanız yapın artık.

"BİZE BİR KART VERİN VE MARKET GÖSTERİN! EMEKLİLER İNDİRİMLİ ALIŞVERİŞ YAPSIN"

Bize bir bize kart verin bir market gösterin. Oradan alışveriş yapalım veyahut da bizim maaşlarımızı insanca yaşayacak bir düzeye getirin. 

"EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 25 BİN LİRA OLMALI"

En düşük emekli maaşı 25 bin lira olmalı. Kendileri geçinsinler bakayım 7500 lirayla bir hafta bile geçinemezler.
7500 LİRA İLE 1 AY BOYUNCA GEÇİNMEK İÇİN DANS EDİYORUZ

Biz emekliler bir ay boyunca 7500 lirayla dans ediyoruz. Evdekiler bize gönül koyuyor geçinemiyoruz diye.  Ayıptır beyler. Bizim bu durumumuzu bir an önce düzeltin.

Kaynak: Ercan Demir