Emekliler olarak haklarını helal etmediklerini belirten TÜED Başkanı Hüseyin Memiş, şunları söyledi:

''BEYLER EMEKLİ DUL VE YETİM AÇ SİZ KENDİNİZDEN BAŞKASINI DÜŞÜNMÜYORSUNUZ''

"Türkiye Emekliler Derneği dul ve yetimleri olarak hayal kırıklığına uğradık. Bunlara hakkımızı helal etmiyorum. Asiller aç vekiller tok. Beyler sizi Büyük Millet Meclisi’ne  bizler gönderiyoruz bizim hakkımızı korusunlar diye. Ama siz ne yapıyorsunuz önce kendinizi düşünüyor,  bizler aklınıza bile gelmiyoruz. Beyler emekli, dul ve  yetim aç. Siz kendinizden başkasını düşünmüyorsunuz.
Dul ve yetimleri 4-5  bin lira gibi bir maaşla geçinmeye çalışıyor.  7.500 lira alan emekliler nasıl geçinmeye çalıştıklarını biliyor musunuz.  Sizler neden bizleri açtık sınırının altında bırakıyorsunuz.  Hiç merhametten, pazardan, kasaplardan haberiniz yok. Bizleri aç bırakan sizler Allah'tan hiç mi korkmuyorsunuz.
Bizleri yoksullaştıran dizler değil misiniz. Biz size ne yaptık. 25 - 30 sene çalıştık. Emekli olduk ama açlığa mahkum oldu. Bizi hiç mi düşünmüyorsunuz. Çocuğuna, torununa torununa harçlık veremeyen baba durumuna düştük.  Bizi bu durumlara düşenler utansın. Bizler emekli olduğumuz zaman çalışandan  fazla maaş alıyorduk ama şimdi açlığa mahkum ettiniz bizi. Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın sizi. Hakkımızı helal etmiyoruz neyler. Açlık sınırını siz açıklıyorsunuz ama  açlık sınırının altında milyonlarca emekli geçinmeye çalışırken siz hiç utanmıyorsunuz. Allah sizi nasıl biliyorsa öyle yapsın” 

Kaynak: Ercan Demir