Emniyet genel müdürü.

Genel müdürlüğü personeli.

Çalışanları .

Kan bağışında bulundular.

Hem de gün boyu.

Genel müdür dahil hepsi kan bağışı gerçekleştirdi.

İki gün önce gerçekleşen.

Yaygın basında yer alan.

Görsel olarak da karşılık bulan anlamlı ve kutsal bağış kampanyasında ki haber metni çok ilgimi çekti.

Köşemde virgülüne dokunmadan genel müdürün konuşmalarını paylaşıyorum.

Emniyet genel müdürü Celal Uzunkaya , genel müdürlüğün Gölbaşı yerleşkesinde bulunan Ankara Takviye Hazır kuvvetler teşkilatı mensupları ile birlikte Türk Kızılayı Kan bağış kampanyasına katıldı.

 Düzenlenen bu kampanyaya Türk Kızılay Genel Sekreteri Sayın Hüseyin Can, Orta Anadolu Bölgesi Kan Merkezi Müdürü Sayın Dr. Murat Güler, Ankara Kan Bağış Merkezi Müdürü Sayın Dr. Uğur Kahraman, Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları ve teşkilat mensuplarımız ile basın mensupları yer aldı.

Genel müdür Uzunkaya yaptığı açıklamada şu sözler önemliydi’’ Türk Polis Teşkilatının 174 yıllık tarihinde gerektiğinde canını ülkesi için seve seve verdiğini, bugüne kadar binlerce şehidimizle bu toprakların, bu vatanın bizlere emanet olduğunu ve bizim de bu emanete sahip çıkmak için gerektiğinde canımızı verme noktasında hiçbir tereddüt göstermediğimizi, kanımızı vermekte de hiçbir tereddütte bulunmayacağımızı ifade etti.

“Bizim inancımıza göre bir insanın öldürülmesi bir alemin öldürülmesine, bir insanın yaşatılması da bir alemin yaşatılmasına eş değer kabul edilir.” diyen Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, “Türk Kızılayı Genel Başkanı Sayın Dr. Kerem Kınık’ın sosyal medyadan yaptığı çağrıya Emniyet Teşkilatımızın hemen karşılık vererek bu kampanyaya üst düzeyde destek verip, mesleki duyarlılık ile vatanseverlik ruhuyla kan verme noktasında da aynı duyarlılığı göstermiş bulunmaktayız.” diyerek konuşmasına devam etti. 

15 Temmuz gecesinde Gölbaşında yaşanan kahramanlığa vurgu yapan Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya “Güvenlik Daire Başkanlığımız bu kampanyayı organize ettiğinde bölge olarak Gölbaşı yerleşkesini seçtik. Çünkü 15 Temmuz’da bu teşkilatın çok saygıdeğer personeli burada şehitler kervanına katıldı. 15 Temmuz gecesi 7’si ilk saldırıda 44’ü ikinci saldırıda olmak üzere 51 şehidimiz olmuştur. 49’u emniyet personeli, 2’si de sivil vatandaşımız olmak üzere şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Dolayısıyla bu yerleşkenin bizim için önemi çok büyük. 51 şehidimiz burada kanını akıtmışken sizler de kanınızı bu ülke ve ihtiyaç sahipleri için gönüllü olarak vermek üzere burada toplanmış bulunuyorsunuz.” dedi.

Tüm Türkiye genelinde teşkilatımın değerli üyelerinin ilgili yerlere en kısa sürede başvurarak, kan bağışı yapmalarını istiyorum. Bu değerli ve hayırlı kampanyaya üst düzeyde katılım sağlanarak stokların %100 olmasını diliyorum. Kan verin, can kurtarın ve sizler de sağlıklı kalın. Kampanyanın hayırlı olmasını temenni ediyorum diyerek konuşmasını tamamlayan Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, ilk sırada kan bağışında bulunarak kan bağışı kampanyasını başlattı.

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya,  kan bağışında ki konuşmalarını son derece çok değerli.

Kan bağışının ülke geneline yayılmasını.

Teşkilatların ve değerli üyelerinin ilgili yerlere başvurarak kan bağışı yapmaları istek ve talepleri çok önemli.

Emniyet genel müdürü öncülük ettiği Kan bağışının startı Ankara’dan  Başkent’ten  verildi.

Emniyet teşkilatının takviye hazır kuvvetler teşkilatının Gölbaşı yerleşkesinden ilk başlangıç yapıldı.

İnşallah tüm Türkiye’ye yayılacaktır.

Bu anlamlı kan bağışı kampanyasında Zonguldak Emniyet Müdürümüz Ahmet Metin Turanlı, ilimiz de böyle bir çalışma yapacak mı?

Kan bağışı kampanyası il geneline Emniyet teşkilatı açısından yayılacak mı?

Zonguldak olarak kan stokunda ki sorunu biliyoruz.

Geçtiğimiz günlerde Zonguldak il kalkındırma ve yardımlaşma derneği de bir kampanya düzenledi.

Önemli de bağış yapıldı.

 Sırada herhalde Zonguldak il emniyet müdürlüğümüz olacak diye düşünüyorum.

Emniyet genel müdürü Celal  Uzunkaya’ nın  başlattığı kan bağışı kampanyasına  ilk hangi il destek verecek.

Turanlı müdürümüzün de hassasiyetini biliyoruz.

Gelişmeleri izleyelim.