Seçim zamanı “erken” geldi…

Bir telaş, pür telaş!..

Doğal olarak mevcut milletvekilleri de hemen aday adaylıklarını açıklamaya başladı.

Daha çoookkkk aday adayı çıkacaktır ama, biz sıcağı sıcağına “aday adaylığı” açıklaması yapan CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu’dan söz edelim…

Peki, kamuoyunda en çok tartışılan milletvekillerinden biri olan Şerafettin Turpçu’ya gerek yeniden aday olması, gerek yeniden milletvekili seçilebilmesi için en büyük desteği kim verebilir?..

Bir “tahminde” bulunalım…

Şerafettin Turpçu, Çatalağzı’nın Kazayanı Mevkii’nden gelip, TBMM çatısı altında yer alan isimlerden birisi…

Yani, bölgemizin insanı…

O halde…

Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman, bölgemizin yetiştirdiği böyle bir ismi sahne-i siyasette yalnız bırakır mı hiç?..

Geçen seçimde bu niyetle, Şerafettin Turpçu’ya çok büyük destekler vermiş, hem siyasi, hem de kişisel ağırlığını Şerafettin Turpçu’dan yana kullanmış, bölge insanı tarafından kabul görmesinde ve milletvekili seçilmesinde çok büyük etken olmuştu.

Şerafettin Turpçu da, buna karşılık çok “vefalı” davranmış, Sabahattin Adıyaman’ın siyasi desteğini, maddi ve manevi katkılarını hiçbir zaman unutmamış,en büyük “vefayı” Sabahattin Adıyaman’a göstermişti.

Helal olsun !..

Böyle “vefalı” siyasetçiler dostlar başına !..

***

Sabahattin Adıyaman dürüst, mert, siyasi ağırlığı Muslu sınırlarını çoktan aşmış, il genelinde kabul gören bir siyasetçi ve belediye başkanıdır.

Onun elinden tutup milletvekili yaptığı insanlardan gördüğü vefasızlığı Jül Sezar, Brütüs’ten bile görmemiştir herhalde!..

Şimdi CHP içinde yoğun bir adaylık yarışı olacak…

Mevcut milletvekilleri, yenileri, eskileri adaylık yarışına katılacak.

Şerafettin Turpçu da bunlardan birisi…

Bakalım, Sabahattin Adıyaman’dan destek istemeye yüzü tutacak mı?..

Kerim Yılmaz’ı neden eleştirmiyor?..

Birkaç gün önce yayınlanan “CHP’nin Kozlu’daki son şansı” başlıklı yazımız üzerine Kozlu’dan çok sayıda vatandaşımız aradı, birebir aynı düşünceyi paylaşanlar da oldu…

Dediler ki :

“ İyi güzel de, CHP Kozlu İlçe Başkanı Cengiz Bank, Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz’ı neden hiç eleştirmiyor. Üstelik, birçok toplantıda ikisini yanyana görüyoruz. Kozlu’da herşey güllük-gülistanlık mı? İmar düzenlemeleri halkın lehine mi yapılıyor? Belediyenin taşeron işçileri maaşlarını zamanında alıyor mu? Kozlu Belediyesi çok mu iyi çalışıyor? Cengiz Bank’ın neden hiç sesi-sedası çıkmıyor?” şeklinde yakınmalarını dile getirdiler.

Amenna !..

Bunları Cengiz Bank’a soralım…

Cengiz Bank ile ilgili aynı görüşümü tekrarlıyorum. CHP’nin Kozlu’daki son şansı olduğunu bir kez daha ilçedeki yaygın görüş olarak bir kez daha ifade ediyorum.

Cengiz Bank’ın, Kerim Yılmaz ile çeşitli toplantılarda yanyana oturması, bayramlarda veya ilçeyi ilgilendiren çeşitli etkinliklerde bir arada bulunması hem protokol gereği, hem de siyasi nezaket gereği olabilir.

Biri belediye başkanı, biri ana muhalefet partisinin ilçe başkanı…

Bunda eleştirilecek birşey yok.

Siyaset, düşmanlık” veya “husumet” değil, hizmet etme yöntemidir.

Ak Parti’li belediye başkanı ile CHP’li ilçe başkanının, eğer öyle ise, ilçe adına diyalog içinde bulunmaları sevindirici bir durumdur.

Kozlu Belediyesi’nin, pardon, Kerim Yılmaz’ın icraatlarına gelince…

Bu konuda en çok konuşması ve eleştiride bulunması gereken kişinin CHP Kozlu İlçe Başkanı Cengiz Bank olması gerektiğine ben de katılıyorum.

Bir izahı vardır herhalde…