Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, artan asgari ücretle birlikte aynı zamanda hem engelli maaşlarının ve hem de engelli maaş bağlanma oranlarının arttığını söyledi. Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin;
"Bilindiği gibi asgari ücrete yüzde 37 oranında zam gelmesinden dolayı otomatikman engellilerin almış oldukları maaşlara ve ağır engellilerin almış olduğu maaşlara da bu oranda zam uygulaması yapılıyor.  Buna istinaden yüzde 40-69 arası engelli olan arkadaşlarımızın Maaşı 1738 liradan 2329 liraya çıktı. Yüzde 70 ve üzeri engelli raporu olan engelliler de 2609 lira alıyorlardı. Yeni maaşları 3497 lira olmuş oldu. Tabii bu maaşı Bağlanmak için de bilindiği gibi hanede bulunan kişilerin kişi başı gelirleri de, gelir limitleri de değişti. Şöyle ki engelli maaşına bağlanmak için evdeki, hanede ki kişilerin kişi başı geliri yeni tarifeyle 3800 liraya çıkmış oldu. Yani 3800 lirayı geçmemesi gerekiyor. Ayrıca yine evde bakım yani ağır engelliye bakım için maaşa bağlanabilmek için de kişi başı istenen gelir de yeni asgari ücrete göre 7001liraya bu oranlar üzerinden Temmuz ayının 1'inden itibaren faydalanmaları gerçekleşecek. Önümüzdeki yılbaşında da bu zamları tekrarlanması sonucunda inşallah engellilerimiz hayat şartlarında maaşları yükselerek daha refahlı bir şekilde yaşamaları bizleri mutlu edecektir."

ENGELLERİMİZ ARTAN MAAŞLA BİRLİKTE ACİL İHTİYAÇLARINI KARŞILAYABİLECEKLER..

Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin engelli maaşlarında ki artışın yeterli olup olmadığı sorusuna ise;
"Tabii şimdi ekonomik olarak %37 enflasyona göre  biraz düşük gibi gözükse de normal olarak bu şartlarda  idare eder diyelim. Yani hayat şartları normalde çok zor olmasından dolayı tabii engellilerimizin de bu maaşla geçinmekte çok rahat bir hareket şansları yok ama hiç değilse acil ihtiyaçlarını karşılamadan biraz daha rahat hareket edebileceklerine inanıyorum" şeklinde cevap verdi.

(Haber-Ercan Demir)