İSO 500 listesi açıklandı! 

Türkiye’nin en büyük firmaları belli oldu

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) yarım asrı deviren “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırmasına göre 2018 yılının zirvesinde 79 milyar TL’lik üretimden satışları ile yine TÜPRAŞ yer alırken. Listede Ford Otomotiv 31 milyar TL’lik üretimden satışlarıyla ikinciliğini, Toyota Otomotiv de 23.6 milyar TL üretimden satışlarıyla üçüncülüğünü korudu. 

Erdemir 13.7 milyar TL’lik üretimden satışları ile yine listenin 8.sırasında yer aldı,

KARDEMİR Listede 1 SIRA YÜKSELDİ 

Aynı listede Kardemir ise  5.5 milyar TL’lik üretimden satışıyla listenin 24. sırasında yer aldı.

Erdemir hem 2017 ve hem de 2018 yıllarında 8.sırasını korurken, Kardemir ise 2017 bulunduğu 24.Sıradan, 2018’de 23.Sıraya yükseldi.

Yani Erdemir yerini korurken, Kardemir’de bir sıra yükselme söz konusu

Erdemir Ereğli’de, Kardemir ise Karabük’te bulunuyor.

Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında bölgemizden iki firmanın ilk sıralarda bulunması bizler için gurur kaynağıdır.

Erdemir ve Kardemir ile ne kadar övünsek azdır.

Kardemir her ne kadar Karabük’te olsa da, başka bir ilde olarak gözükse de  bir zamanlar bizim ilçemizdi.

**

KADİR GECESİ’NE ULAŞMANIN HEYECANINI YAŞIYORUZ

Bütün yıl boyunca hasretle beklediğimiz on bir ayın sultanı Ramazan ayının bereketine bereket katan Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlı bir gecedir. Manevi hazzın doruğa ulaştığı, Ramazan ayının son günlerine yaklaşmanın hüznünü yaşarken, bir yandan da Kadir Gecesi’ne ulaşmanın heyecanını yaşıyoruz. Kadir Gecesi Kur’an-ı Kerim’in yeryüzüne indirildiği gün olması münasebetiyle kutsal bir öneme sahiptir.

'Bin aydan daha hayırlı' olan bu gecenin kadrini layıkıyla idrak etmemiz nasip olsun. Bu gece, hatalarımızdan, zaaflarımızdan arınmak, daha iyi insanlar olabilmek için dualar edeceğiz. Kadir Gecemizin iç dünyamızda doğacak iman ve ihlâs güneşi ile hayatımızda yeni bir başlangıca vesile olması ve gönüllerimize manevî hazineler sunmasını diliyorum.  Kadir gecesi tövbe için de büyük bir fırsattır. Sayısız güzelliklerin yaşandığı, mükafatların sınırsız olarak verildiği bu mübarek gecede, manevi bir yolculuğa çıkmak, kendimizi sorgulamak, iyi davranışlara yönelmek, kötü davranışlardan uzaklaşmak ve tövbe etmek için büyük bir fırsattır. Böylesine önemli gün ve geceleri değerlendirirken ibadet ve güzellikleri sadece bu geceye hasretmemeli, her zaman aynı doğrultuda hayatımıza yön vermeliyiz. Bugün, başta komşularımız olmak üzere dünyanın dört bir yanında iç savaşlarla ve terör olaylarıyla sıkıntı içinde yaşayan insanlar bulunuyor. Filistin'de İsrail bombaları altında can veren çocukları bu gecede unutmamız mümkün değil. Ayrıca mazlum Müslüman coğrafyada inim inim inleyen Müslüman kardeşlerimizi de bu gece edeceğimiz dualarda hatırlayalım. Mübarek gecenin mazlum coğrafyaların kurtuluşuna, İslam aleminin birliğine vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Allah bu mübarek gece hürmetine başta İslâm ülkeleri olmak üzere bütün insanlığa barış ve huzur sunsun. 

Milletimizin ve tüm İslam aleminin Kadir Gecesi’ni en içten duygularımla kutluyor, bu mübarek gecenin tüm insanlığa ve ülkemize hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.