Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, Karadeniz Ereğli Orman İşletme Müdürlüğü, Hızlı gelişen tür olarak dikimi yapılan sahil çamı ağaçlandırmaları idare süresini doldurması üzerine yörenin asli türü olan kestane ve kayına dönüştürülmesi yönünde  müdahale yapılacağı belirtildi.

Karadeniz Ereğli Orman İşletme Müdürlüğü, Ereğli Orman İşletme Şefliğinde özellikle 1975-1980 yılları arasında hızlı gelişen tür olarak dikimi yapılan Sahil çamı ağaçlandırmaları idare süresini doldurmuş ve egzotik tür olması nedeniyle dejenere olmaya yüz tutmuştur. Alt tabakada da ise yoğun bir şekilde yapraklı genç meşçerelerin oluşması sonucu güncel yapı Çmd1/Knb3 (İlk resimde görüldüğü gibi Sahil çamı (Pinus maritima) ve Kayın (Fagus orientalis) olmuştur. Karadeniz Ereğli Orman İşletme Şefliği 2020- 2039 yıllarını kapsayan amenajman planında tensil blokuna alınarak boşaltma kesimine planlanmıştır. Bu doğrultuda başlatılan çalışmalar…

Dönemin ormancılık politikalarına ve önceliklerine göre emeği geçen tüm eski meslektaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Boşaltma kesimine konu olan bu sahada Ereğli Orman İşletme Şefliği 58 nolu bölmede Bölge Müdürümüz Sayın Zekeriya Beyazlı ve Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Pınar incelemelerde bulundu. Kdz. Ereğli Orman İşletme Müdürü Temel Nadir, İşletme Müdür Yardımcısı Mefar Erhan Çubukçu ve İşletme Şeflerinin hazır bulunduğu sahada ormanların geleceği ile ilgili istişarelerde bulunarak, idare süresi dolan sahil çamlarının sahadan uzaklaştırarak yörenin asli türü olan kestane ve kayına dönüştürülmesi yönünde yapılan silvikültürel müdahalenin doğru olduğu görüldü. Üretim işlerini yapan köylülerimizle istişarelerde bulunuldu

2020-2039 yıllarını kapsayan amenajman planına göre 351,5 ha alan boşaltma kesimine konu edilecek olup, 2020 yılında 82,6 ha alanda boşaltma kesimi yapılması planlanmıştır. Bu alanlardaki üretim çalışmaları devam etmektedir.


Editör: Haber Merkezi