ÇİLEK KAFE'DE ÇAY YİNE 1 LİRA OLACAK

Temiz ve sağlıklı bir şehir için bütün birimler koordineli şekilde çalışıyor. Karadeniz Ereğli'de vatandaşların uğrak noktalarında ilaçlama ve dezenfekte çalışmaları başlatıldı.

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı, bugün AKM Salonu’nda Başkan Halil Posbıyık başkanlığında yapılan 2’nci oturum ile tamamlandı.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, gündem maddelerinin görüşüldüğü sırada AK Parti grubunun yaptığı itirazlar üzerine Ereğli Belediyesi'nin geçmiş yönetim tarafından mali olarak oldukça zor bir duruma düşürüldüğünü söyledi. Posbıyık kiraya verilecek yerlerde çayın yine 1 liradan satılması için ihale şartnamesine madde konulacağı söyledi.

Posbıyık konuşmasında özetle şunları söyledi:

“SPOR PARKI DAHA VERİMLİ İŞLETİLECEK, ÇAY 1 LİRA OLACAK” 

“Müftü Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda bulunan büfe, tuvalet ve spor salonu alanı 10 yıllığına kiraya verilecek. Bölgede seçim çalışmalarında da söylemiştim, amacım nikah salonu yapmaktı. Ancak kıyı kenar çizgisi tam ortadan geçtiği için izin vermediler. Buraya geçmiş dönemde çok güzel bir eser kazandırılmış. Fakat tam olarak kullanılmıyor. Sebebi yapılan bölümlerin hepsi, eğitim elemanları tarafından yönetilmesi gereken işler. Maalesef belediyemize bu konuda liyakati olan çalışanlar alınmadığı için çöpten, kanalizasyondan adamlar gönderilmiş durumda. Tırmanma alanı var kullanılmıyor, eğitmen yok. İhaleye çıkarmamızın amacı para kazanmak falan değil. Şartnameye yazıyoruz, kaykay yapılan yerde, tırmanma şeridinde ve bunun gibi alanlarda eğitimli, sertifikalı görevliler olacak. Çay 1 lira olacak, bunlara ilişkin ayrıntıları yazacağız. Alacak olan da bunları bilerek alsın. Ereğli'nin en güzel yerlerinden biri olan yerde bu tesis eğitimli ve sertifikalı elemanlar tarafından yönetilecek, gelecekler de ucuz çay içecek. 

-GECELERİ UYAYAMIYORUM- 

Belediyeye 400 fazla çalışan alınmış. Onlara nasıl maaş ödeyeceğiz diye geceleri uyuyamıyorum. Ben bu memlekette 20 yıl belediye başkanlığı yaptım. Türkiye'nin en zengin ilçe belediyesiydi burası. Alacağı olan gelir parasını alır giderdi. Şimdi parayla uğraşıyorum. Ben buraya çay satmaya gelmedim. Ereğli’yi kurtarmaya geldim. Ben Ereğli halkına söz verdim, 'Ereğli'ye yenilikler getireceğim' dedim. Asfalt, istinat duvarı, beton, parke ihalesini yapamadım. 16 trilyon da kalan borç var.

-BELEDİYEYİ BATIRMIŞLAR-

Para yok, belediyeyi batırmışlar. 10 ton pirinç gelmiş, 500 kilosu alınmış; 9,5 ton da Meydanbaşı'nda depoya konmuş. Depoya gelenler oradan satılmış. İnsaf denilen bir şey var. Gariban vatandaşların yerleri iskan sahası olmuş. Gariban vatandaşların yerlerini izale-i şuyu ile yerlerinden kapmışlar. Bunların hiçbirini dava edemiyorum, meclisten de encümenden de geçmiş, resmileştirmişler. 

-KIŞLA SANAYİ SİTESİ'NDE 25 DÜKKAN SATILACAK- 

Kışla Sanayi Sitesi'nde bulunan, mülkiyeti belediyeye ait 25 dükkan var. Buraları 300-500 lira kiraya veriliyor, kiralar alınamıyor ama 30-40 bin liraya devrediliyor, belediyenin bir menfaati olmuyor.

-ESKİ BELEDİYE BİNASINA MODERN KÜLTÜR MERKEZİ- 

Eski belediye binası yıkıldı. 5 senedir de öyle duruyor. Burası için arkadaşlarımız çok güzel bir proje hazırladılar. Alt taraftaki hamamın etrafı camlarla kaplanacak, 5 katlı çelik yapı ile kültür merkezi olacak. Burası tarihi eser olduğu için Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan geçiyor. Safranbolu'ya gittik, hocalarla görüştük. Ön iznini aldık sayılır. Bir takım yerlerde değişiklik yapılmasını söylediler. Önümüzdeki ayın sonunda muhtemelen bize izin verecekler. Amacımız burada ihaleye çıkmak, 4 trilyon liraya mal oluyor, sanayi sitesinden de 2 trilyon lira civarında bekliyoruz.

-GÖZTEPE'YE TELEFERİK- 

5 sene göz açıp kapayana kadar geçer. 6 Ayımız geçti, borçları ödemekle uğraşıyoruz. Benim kaybedecek vaktim yok, ne kadar yaşayacağımı da bilmiyorum, Ereğli'ye eserler kazandırmak istiyorum. Turist geldiği zaman ilk olarak hamamı ziyaret edecek sonra yeni yapılan Bozhane Hamamı'na geçecek. Askeriyenin Piyale Paşa Konağı müze oluyor, inşallah Göztepe'ye teleferik yapmak istiyoruz. Turist oraya gelecek, esnafa para kazandırmak istiyoruz.

-ÇİLEK KAFE’DE ÇAY 1 LİRA OLACAK

Orhanlar Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda bulunan Çilek Kafe 10 yıllığına kiraya verilecek. Çilek Kafe'de ilk 9 ayda toplam gelir 403 bin 210, gider 551 bin 283 lira. Yani biz 9 ayda 148 bin lira civarında bir zarara uğruyoruz. Yaşlılar Evi'nde çayımız 50 kuruş. Bahçesi de içinde emekliler için güzel bir yer var, 50 kuruştan çay içiliyor. Türkiye'de bir örneği yok. Kiraya verdiğimiz zaman şartnameye fiyat konusunda düzenleme koyacağız. Çay yine 1 liradan içilecek.

-SU ÜRÜNLERİ BÜYÜTÜLECEK, MODERN HALE GETİRİLECEK- 

Su Ürünleri Kooperatifi'ni önümüzdeki günlerde tadilat için kapatacağız. Yeni bir proje hazırlanıyor, komple orayı bakıma alacağız. Alanı genişleteceğiz, camlı olacak, mutfak ile tuvaletler modern ve hijyenik hale getirilecek. Belediyenin 1 liradan esas çay içme yeri Su Ürünleri'dir. Emeklilerin 50 kuruştan çay içme yeri de Yaşlılar Gençler Evi'dir. 

-DENİZ ANALARINDAN DENİZE GİRİLEMİYOR-

Bir kızımız mektup yazdı, deniz analarından dolayı denize giremediğini ifade etti. Erdemir denize cüruf atıyor, bu malzemenin biz de bu kadar tehlikeli olduğunu bilmiyorduk. Denizimizi de bitiriyorlar. Bunun ile ilgili ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Çok üzüldüm, yakında deniz analarından denize giremeyeceğiz.

-BUNLAR MECLİS'TE 50 KURUŞA ÇAY İÇMEYE ALIŞMIŞ- 

Memleket batıyor, siyasilerin hiçbir şey yaptığı yok. Demir Çelik anamızı dinimizi ağlatıyor. Bu konuda ses çıkaran milletvekili, siyasi parti yok. Ünal Demirtaş da sabahtan akşama kadar çay 50 kuruş olsun diye yazıyor. Adamın işi gücü bitmiş, alışmış mecliste 50 kuruşa çay içmeye, Ereğli'de de 50 kuruş olsun diyor. 

Sayın Ünal Demirtaş seçimlerde benim aleyhime çalıştı, aynı partiden olmamıza rağmen. Ama başarı sağlayamadı. Şimdi yine benim aleyhimde çalışmaya uğraşıyor. Gelip bana ‘Belediye başkanım bu çay parası nasıl oluyor’ diye sorabilir. Ama o açıklama yapıyor 50 kuruşa çay satılsın, diye. Mecliste alışmışlar bunlar 1 liraya döner yemeye, 50 kuruşa çay içmeye. Memleket batmış, uyuyor musunuz Ünal Demirtaş, diğer milletvekilleri? Ereğli halkı için belediye meclis üyelerimle beraber vicdanımın ve beynimin yettiği kadar hiçbir engel tanımadan yoluma devam edeceğim. Ereğli halkı önünde ant içiyorum.” 

2019-2024 Belediye Stratejik Planı'nın da görüşüldüğü toplantıda gündem maddeleri karara bağlandı ve Ekim ayı meclis toplantısı tamamlandı.

Editör: Haber Merkezi