Kdz. Ereğli’nin tarihinde önemli bir yere sahip olan çınar ağaçları belediye tarafından rehabilite ediliyor. Çalışmalar Anıtlar Yüksek Kurulu’nun onayı, İl Çevre Müdürlüğü’nün bilgisi ve Orman İşletme Müdürlüğü’nün gözetiminde gerçekleştiriliyor.

Kdz. Ereğli Belediyesi ilçenin tarihi çınarlarına sahip çıkıyor. Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın talimatıyla Temizlik İşleri Müdürlüğü Park Bahçeler Birimi tarafından ilçe genelindeki tarihi çınarlarda bakım ve rehabilite çalışmaları başlatıldı. Anıtlar Yüksek Kurulu’nun onayı, İl Çevre Müdürlüğü’nün bilgisi ve Orman İşletme Müdürlüğü’nün gözetiminde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Sahil Taksi bölgesinde bulunan çınar ağaçları rehabilite edildi. Kökleri giderek büyüyen çınar ağaçlarının asfalt ve betondan kurtularak daha rahat beslenebilmesi için kök kısımlarında yeşil alan çalışması yapıldı.

GENÇLEŞTİRME VE BUDAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Bozhane girişinde bulunan Anıt Ağaç için de Orman İşletme Müdürlüğü yetkilisi Orman Mühendisi Hatice Sayın, Kdz. Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Park ve Bahçeler birimi sorumlusu Peyzaj Mimarı Mustafa Keskin, Park ve Bahçeler Birimi Şantiye Şefi Ziraat Mühendisi Sertaç Yılmaz gözetiminde gençleştirme çalışması yapılıyor. Tehlike arz eden, kuruyan dalların budama çalışması da yapılarak kayıt altına alınıyor. Çalışmalar diğer çınar ağaçlarını kapsayacak şekilde devam edecek.

 (HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi