İŞTE BELEDİYENİN ŞUBAT VE MART FAALİYETLERİ!

 Kdz. Ereğli Belediyesi, Şubat ayında bölgemizi etkisi altına alan kar yağışıyla mücadele çalışmalarında takdir topladı. Barış Plajı’nda Aguapark çalışmaları başladı. Pazar yerindeki trafik sıkışıklığını gidermek için kavşak genişletme çalışmaları start aldı. Kadınlara istihdam kapısı açmayı, kadın üreticileri bir araya getirmeyi, pazarlama yöntemlerini geliştirmeyi ve yöresel ürünlerin marka haline gelmesini sağlamayı hedefleyen Kadın Gücü Kooperatifi kuruldu. Başkan Halil Posbıyık, Şubat ve Mart ayı meclis toplantılarında kent gündemiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin Şubat ve Mart ayı faaliyetleri özetle şunlar:

KAVŞAK GENİŞLETME ÇALIŞMASI BAŞLADI

Kdz. Ereğli Belediyesi pazar yeri bölgesinde yaşanan trafik sıkışıklığını gidermek için kavşak genişletme çalışması başlattı. Başkan Halil Posbıyık, İlçe Trafik Komisyonu tavsiyesiyle yapılan çalışma sonrası araç ve yaya trafiğinin düzenleneceğini belirtti.

BARIŞ PLAJINA AQUA PARK YAPIMI İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

Kdz. Ereğli Belediyesi, bahar ayları yaklaşırken plajlar bölgesinde hummalı bir çalışma başlattı. Barış plajı büyütülerek Dostluk mesire alanıyla birleştirilecek. Mevcut yüzme havuzu kullanılır hale getirilerek aqua park yapılacak.

HASTALIĞA DAYANIKLI KESTANE FİDANLARI DİKİLDİ

Kdz. Ereğli Belediyesi, Kestaneci Mahallesi’nde bulunan piknik alanındaki kestane ağaçlarının hastalıktan kuruması üzerine yerlerine ‘Kestane Dal Kanseri’ hastalığına dayanıklı tür olan kestane fidanı dikti.

BELEDİYE DESTEĞİYLE KADIN GÜCÜ KOOPERATİFİ KURULDU

Kdz. Ereğli’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, kadınlara istihdam kapısı açmayı, kadın üreticileri bir araya getirmeyi, pazarlama yöntemlerini geliştirmeyi ve yöresel ürünlerin marka haline gelmesini sağlamayı hedefleyen Kadın Gücü Kooperatifi kuruldu. Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın eşi Neriman Posbıyık’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığı kooperatifin ofis ve üretim binasının açılışı yapıldı. Neriman Posbıyık, hedeflerinin kadın istihdamını artırmak olduğunu belirterek, “Köylerde ve şehirde üretim yapan, bizimle çalışmak isteyen kadınları bir araya getireceğiz. Şimdiden ön üretim faaliyetlerine başlandı. Asıl yoğun üretim süreci bahar ve yaz aylarında gerçekleşecek. Bu çalışmanın para kazanmak, evine ekmek götürmek isteyen kadınlara büyük bir istihdam kapısı olacağına inanıyorum” dedi.

ENGELLİLER İÇİN RESİM VE MÜZİK KURSU AÇILDI

Kdz. Ereğli Belediyesi, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak, kültürel açıdan kendilerini geliştirmelerini desteklemek ve becerilerini artırmak için çaba göstermeye devam ediyor. Belediye, pandemi döneminde daha da zor bir dönem geçiren engelli bireylere yönelik resim ve müzik kurslarını sürdürüyor.

ORHAN VELİ’NİN “KUYRUKLU ŞİİR”İ KASAPLAR SOKAĞI’NDA DUVAR RESMİ OLDU

Karadeniz Ereğli Belediyesi şehri sanatla buluşturma ve sokak güzelleştirme çalışmalarına devam ediyor. Şehir merkezindeki pazar yerinde duvarlar şiirlerle buluştu. Geçtiğimiz aylarda bir duvara Nazım Hikmet Ran’ın “Günaydın” şiiri yazılırken şimdi de pazar yerindeki Kasaplar Sokağı’nın yan duvarında, Orhan Veli Kanık’ın “Kuyruklu Şiir”i ile dizelerdeki “ciğercinin kedisi” ve “sokak kedisi” görselleri yer alıyor.

BELEDİYE KARLA MÜCADELEDE BAŞARILI SINAV VERDİ

Şubat ayında bölgemizi etkisi altına alan kar yağışına karşı Kdz. Ereğli Belediyesi tüm ekipleriyle seferber oldu. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, karla mücadele çalışmalarını oluşturulan kriz masasında bizzat takip etti.

Kdz. Ereğli belediye ekiplerinin de yoğun gayretleriyle kar yağışını sorunsuz atlattı.

ZOR KOŞULLARDA, 110 TON KATI ATIK TAHLİYE EDİLDİ

Kar yağışının etkisini sürdürdüğü dönemde, belediye zor koşullara rağmen kentteki günlük 110 ton katı atığı toplayıp terfi istasyonuna tahliye etti. Kar yağışından sonra cadde ve sokaklar yıkandı, hasar gören yaya kaldırımları onarıldı, arıza oluşan su, kanalizasyon hatları tamir edildi ve kenti güzelleştirmek için çiçekler dikildi.

EREĞLİ SUSUZ BIRAKILMADI

Kızılcapınar Barajı’na Elektrik Santrali yapan Erdemir, bu çalışmaları yürütürken Ereğli’nin içme suyu hattı borusunu patlattı. Başkan Posbıyık, olay yerine giderek Ereğli’nin susuz kalmaması için ilgili birimlere gerekli önlemlerin alınması talimatını verdi. Belediye ekiplerinin de destekleriyle su arızası bir günde giderildi. Başkan Posbıyık “Ereğli halkının 3-4 gün susuz kalmaması için Erdemir’e anlayış gösterdik, relokasyon yapması (hattın yer değiştirmesi) için izin verdik” dedi.

DEZENFEKTE ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜLDÜ

Kdz. Ereğli Belediyesi koronavirüs salgınına karşı halkın yoğun bulunduğu alanlarda dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, merkez pazaryeri ve Tuhafiyeciler Çarşısı ile ihtiyaç duyulan diğer noktalarda günlük olarak dezenfekte çalışmalarına devam ediyor.

TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ YAŞANDI

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediyede çalışan 833 şirket personeli işçisine yapılan ücret zamlarını açıkladı. Buna göre, kıdem zammı ve sorumluluk zamları hariç en düşük ücret, yüzde 34’lük artışla net 3 bin 462 TL oldu. İkinci yıl için yüzde 18 ek zam artışı kabul edildi.

BELEDİYE YEMEK ARTIKLARINDAN GÜBRE ÜRETİMİNE BAŞLADI

Kdz. Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ‘Atık elektrikli ve elektronik eşya toplama’ yarışmasında, kategorisinde birinci olarak kompost cihazıyla ödüllendirildi. Belediye yemekhanesine kurulan kompost cihazı ile yemek artıklarından gübre üretimine başlandı. Üretilen gübreler Park Bahçeler Birimi ekipleri tarafından kenti güzelleştirmek için yapılan çalışmalarda kullanılacak.

POSBIYIK, VALİ TUTULMAZ’A EREĞLİ’NİN SORUNLARINI ANLATTI

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, tablet dağıtım töreni için Ereğli’ye gelen Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’a kentin sorunlarını belgeleriyle anlattı. ‘Ereğli sahipsiz mi?’ diye soran Posbıyık, “Çevre yolu yapılacak bölgeye şimdide cüruf tesisi kurmak istiyorlar. Biz turizm derken Ereğli’yi zehirlemeye çalışıyorlar. Sonuna kadar Ereğli’nin haklarını savunmaya devam edeceğim” dedi.

CÜRUF TESİSİ TEHLİKESİNE DİKKAT ÇEKTİ

Posbıyık, Erdemir’in teşviki ile bir firmanın Kıyıcak Mahallesi’ne cüruf tesisi kurmak için harekete geçtiğini ve valilikten izin aldığını duyurdu. Cüruf tesisinin aynı zamanda Ereğli’nin geleceğini yakından ilgilendiren çevre yolu projesinin üzerine kurulacağına dikkat çeken Posbıyık, “Eğer Kıyıcak Mahallesi’ne bu cüruf tesisinin kurulmasına izin verirsek artık kimse plajlarda denize giremeyecek, çevre yolu projesi de yapılamayacak ve trafik çilesi sürecek” dedi.

ARTAN VAKALARA KARŞI MOBİL ANONS ARACIYLA UYARI YAPILDI

Şubat ayında turuncu olan Zonguldak Mart ayında kırmızıya döndü. Kdz. Ereğli Belediyesi artan Koronavirüs vakalarına karşı mobil anons aracını devreye aldı, mahallelerde vatandaşlara kurallara uymaları uyarısı yapıldı.

POSBIYIK CHP’DEN AYRILACAĞI İDDİALARINA CEVAP VERDİ

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, siyasi kulislerde ve kamuoyunda dile getirilen CHP’den ayrılıp bir başka partiye geçeceği yönündeki değerlendirmelere cevap verdi. Bir çok partiden çok defa teklifler aldığını ve bunun da normal karşılanması gerektiğini anlatan Posbıyık, “Belediye başkanı seçildikten sonra, her zaman partiler üstü bir bakışla halka hizmeti öncelikli gören bir anlayışa sahip oldum. Bana oy veren - vermeyen herkesin belediye başkanı olmaya gayret ediyorum. Yapılan yorumları ben de dikkatle izliyorum. Ancak partim CHP’den ayrılacağım yolundaki değerlendirmeler spekülasyondan ibarettir” dedi.

GAZETECİLERDEN TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Şubat ayı başında Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği Yönetimi ve kentte görev yapan basın mensupları Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a teşekkür ziyaretinde bulundular. Gazeteciler, yerel basına katkıları nedeniyle Başkan Posbıyık’a plaket sunarak teşekkür ettiler.

GÜLÜÇ BELEDİYE BAŞKANI’NA CEVAP…

Kdz. Ereğli Belediyesi İnşaat Mühendisi Mustafa Çevik, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş’ın Gülüç Çengelburnu Erdemir Giriş köprüsü’yle ilgili iddialarına belgeleriyle yanıt verdi.

EVİNİN BULUNDUĞU CADDEYE YAŞAR BALCI’NIN İSMİ VERİLDİ

Covid-19 salgınında hayatını kaybeden Kdz. Ereğli Belediye Meclis Üyesi Yaşar Balcı’nın ismi, Mart ayı Belediye Meclis Toplantı’sında CHP ve AK Parti Grubu’nun ortak önerisiyle ailesinin oturduğu evin yanındaki caddeye verildi. Belediye Yaşar Balcı Caddesi tabelalarını dikti.

KADIN PERSONELE 8 MART KUTLAMASI YAPILDI

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle belediyede çalışan kadın personel ile bir araya geldi, günlerini kutladı.

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ, KANDİL SİMİDİ DAĞITTI

Kdz. Ereğli Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü ve Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri, Berat Kandili öncesinde 5 bin adet kandil simidi dağıttı.

POSBIYIK: EREĞLİ’NİN SESİNİ YÜKSELTECEK YÖNETİMLERE İHTİYACI VAR

Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği’nin kongresinde göreve gelen Şafak Erel başkanlığındaki EGD yönetimi Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı ziyaret etti. Gazetecilerin ziyaretinde kent gündemine ilişkin önemli mesajlar veren Başkan Posbıyık, “Ereğli sosyal, ekonomik, kültürel yönden devamlı olarak çöküyor. Siyasi parti ilçe başkanları, il başkanları, milletvekilleri ve sivil toplum örgütleri bir talepte bulunmuyorlar. Onun için Ereğli’nin demokratik kurallar içerisinde sesini yükseltecek yönetimlere ihtiyacı var” dedi.

POSBIYIK ŞUBAT VE MART AYI MECLİSLERİNDE ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR YAPTI

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Şubat ve Mart ayı meclis toplantılarında kent gündemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Erdemir’in kullandığı belediyeye ait 10 dönümlük otopark alanı konusunun çözümü için çağrıda bulunan Posbıyık, “Buraya kendi çöp tesislerimizi taşıyoruz, çöp kamyonlarını buraya yerleştireceğiz. Erdemir’in aracı varsa koymak istiyorsa meclisten tarife çıkaracağız araç başına park parası alacağız. Erdemir yönetimine sesleniyorum; 10 dönüm Ereğli halkının yerini alıp da bedava kullanmak falan yok. Ya burayı satın alacaksın veya gelen arabaların burada otopark ücretini vereceksin” dedi.

Balık restoranı ihalesi, yıkılan belediyle binası yerine yapılacak kültür merkezi konusunda gelinen aşamayı anlatan Posbıyık, büyük projelerin hepsinin yapıldığı bilgisini verdi. Kent meydanı projesi için Meclis üyelerine destek çağrısında bulundu.

Posbıyık ayrıca, “Çevre yolu projesinde birleşelim” dedi. Posbıyık “Trafik kazalarının önüne geçmek ve kent trafiğini rahatlatmak için otobüs, tır ve kamyonların şehir trafiğine girmemesi gerekiyor. Terminal bölgesinden Alaplı’yı birleştiren Çevre Yolu Projesi’nin yapılması şart. Tersaneler konusunda da Ulaştırma Bakanlığı’na ulaşmak, sorunları aktarmak gerekiyor” diye konuştu.

Posbıyık, Erdemir’den yapı kayıt belgelerini istedi. Sosyal sorumluluk projeleriyle ilgili şu mesajları verdi:

EREĞLİ HALKINI EKPEKLE, ÇİLEKLE, TABLETLE KANDIRAMAZSINIZ

“Yıllık cirosu trilyonları geçen, Ereğli’ye hiçbir şey vermeyen, hiçbir katkı yapmayan, sosyal projeler üretmeyen Erdemir’e sesleniyorum. ‘Çilek fidesi dağıtıyorum, Elpek’e sahip çıkıyorum. Bin tane tablet aldım’ demekle sosyal sorumluluk olmaz. OYAK yöneticileri Ereğli halkını bunlarla kandıramazsınız. Kananlar kanar ama biz kanmayız. Sizlere defalarca söyledik. Kent Meydanı’nı yapalım birlikte. Otoparkları siz işletin, parası da sizin olsun, dedik. Sosyal bir olay yaratalım Ereğli’de dedik. Göztepe Köprüsü’nü beraber yapalım dedik. Ama hiçbir şey yok.”

Editör: Haber Merkezi