RAHMAN DEMİRTÜRK'TEN HALİK POSBIYIK'A DOLAYLI DESTEK..

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ereğli İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, Ereğli İlçe Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın, "Ereğli İl olsun ya da Düzce'nin ilçesi olsun" şeklindeki açıklamasını değerlendirdi.

EREĞLİ'NİN İL OLMASINI BEN DE İSTERİM BU KADAR AÇIK VE NET SÖYLÜYORUM

Telefonla yapılan bağlantıda konuşan gazetecinin sorusunu cevaplayan MHP Rahman Demirtürk, "Armutçuk müessesesi de çalışan sayımız 970'e düşmüş ve Ocak kapanma aşamasına gelmişse, bu sayının arttırılması gerektiğini, bu sayının 4-5 bin de olması gerektiğini, Ereğli-Devrek yolunun en kısa zamanda bitirilmesi gerektiğini, gemi tersanelerinin askeri gemileri bir bölümünü tamirat ve tadilatının yapılması şartıyla geliştirilmesi gerektiğini, Ereğli'nin en kısa zamanda kaymakamlık binasının bitirilmesi gerektiğini, emniyet binasının bitirilmesi gerektiğini, Ereğli postanesinin bitirilmesi gerektiğini söylüyorum. Eğer bunlar da yapılmıyorsa evet ben de Ereğli'nin il olmasını isterim, bu kadar açık söylüyorum."dedi 

EREĞLİ'NİN HAKKI EREĞLİ'YE VERİLMELİDİR.ZONGULDAK'TA Kİ SİYASİLER BU ADAM NE DEMEK İSTİYOR DEĞİL DÜŞÜNMELİLER

MHP Ereğli İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, "Evet Zonguldak'ımızın 5 tane vekili vardır. Ereğli ve Alaplı'da 2,5 vekil çıkarma kapasitesine sahiptir ancak Ereğli ve Alaplı'da Zonguldak'ta vekillik anlamında temsil edilmemektedir. Ve Ereğli ve Alaplı'yı anlamamaktadırlar. Ereğli niye anlasınlar, Ereğli'nin dediğin gibi bir tane kaymakamlık binasının olmaması, emniyet binasının olmaması, 5 yıldan beri bitirilemeyen bir postane binasının olmadığı yerde Zonguldak'taki siyasiler buradakilerin sözlerini mutlaka düşünüp değerlendirmelidir ne demek istiyor bu adam diye. 

Eğer Ereğli sahipsizse o anlamda bunu söylediğini düşünüyorum. Tabii ki biz Zonguldak'ın bir parçasıyız Ereğli olarak. Ereğli'deki siyasiler, siyasi üst akıl, siyasi ağabeyler Ereğli'nin hakkını vermesi gerekir. Ben böyle düşünüyorum. Ben esnaf temsilciliği yapıyorum. Yani Ereğli'nin Hakkı Ereğli'ye verilmelidir. "dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Ereğli İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:

“Ereğli, Zonguldak’ın büyük bir ilçesi. Büyük ilçenin ihtiyaçları vardır. Bu ihtiyaçlar giderilmediği için Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın buna istinaden böyle bir çıkış yaptığını düşünüyorum. Büyük ilçenin şu anda posta binası 5 senedir bitirilememiş akabinde Kdz. Ereğli’nin Kaymakamlık binası yoktur, İlçe Emniyet Müdürlüğü binası yoktur. Sayın Posbıyık’ın bu anlamda bunu söylediğini düşünüyorum. Yoksa Kdz. Ereğli olarak Zonguldak’ın bir parçası olduğumuzu düşünüyorum. Kdz. Ereğli’deki siyasiler, siyasi akım, üst akım ve ağabeyler Kdz. Ereğli’nin hakkını vermesi gerekiyor. Kdz. Ereğli’nin hakkı, Kdz. Ereğli’ye verilmelidir. 

Zonguldak’ımızın 5 Milletvekili vardır. Alaplı ve Kdz. Ereğli 2,5 milletvekili çıkarma nüfusuna sahiptir ama Kdz. Ereğli ve Alaplı Zonguldak’ta milletvekilliği anlamında temsil edilmemektedir. Kdz. Ereğli ve Alaplı’yı anlamamaktadırlar. Kdz. Ereğli’yi iyi anlasınlar. Kdz. Ereğli’de bir kaymakamlık ve emniyet müdürlüğü binasının olmaması, PTT binasının 5 yılda bitirilememesi, Zonguldak’taki siyasiler buradakilerin sözlerini mutlaka ‘bu arkadaşlar ne demek istiyor?’ diye anlamalıdır.  

Yoksa biz Kdz. Ereğli’yi Zonguldak’tan ayıralım Düzce’ye bağlanalım diye bir derdimiz yok. Kdz. Ereğli-Devrek yolu tamamlanamıyorsa, Tersaneleri çalışıyor hale gelemiyorsa, Armutçuk Müessesesi’nde çalışan sayısı 970’e düşüp, kapanma aşamasına geliyorsa burada sorun var demektir. Vali Bey’in söylediklerini ben 4 yıl önce söyledim. Vergiden dolayı Zonguldak’ın teşvik kapsamına girmediğini söyleyen benim. ERDEMİR’in verdiği vergiden dolayı Zonguldak’ın teşvik kapsamına girmediğini söyleyen de benim. Zonguldak teşvik kapsamına girmiyorsa; bunun gerekçesi ERDEMİR’se gitsinler vergilerini; Kayseri’ye, Ankara’ya ya da Yozgat’a versinler Zonguldak’ta teşvik kapsamına alınsın. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın bu anlamda söyledikleri doğrudur. 

Kdz. Ereğli’ye kaymakamlık ve emniyet müdürlüğü binası yapılmıyorsa, PTT binası 5 yıldır bitirilemiyorsa, tersaneler çalıştırılamıyorsa evet, bende Kdz. Ereğli’nin il olmasını isterim. Bu kadar açık.

Ben Cumhur İttifakının parçasıyım ve sonuna kadar bağlıyım. Şunu açıkça söylüyorum; Kdz. Ereğli Zonguldak’ın üvey evladı değildir ve olmamalı. Zonguldak’taki siyasiler Kdz. Ereğli’ye sahip çıkmalıdır. Zonguldak’ın ötesinin vekili değil, tümünün vekilidir. Bir vekil seçildiği güne kadar partisinin vekilidir, seçildikten sonra Zonguldak’taki tüm halkın ve kesimlerin vekilidir. Kdz. Ereğli’yi göz ardı edemezler, Kdz. Ereğli’ye gerekli değeri vermeli, sorunlarını en kısa zamanda çözmelidirler” 

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi