5-6-7 Temmuz 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Karadeniz Ereğli Sevgi Barış dostluk Festivali ödülü, bu yıl İstanbul Büyükşehir B elediyesi seçimlerini kazanan Ekrem İmamoğlu’na verilecek.

Ereğli Belediye Başkanı Halil posbıyık yaptığı açıklamada, bugüne kadar merhum 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Merhum Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Merhum Prof. Dr. Türkan Saylan ile Teknik Direktör Fatih Terim, Aziz Yıldırım ve Turgut Özakman’a verilen Sevgi Barış Dostluk Ödülü bu yıl İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerini ikinci kez kazanan Ekrem İmamoğlu’na verileceğini bildirdi.
Halil Posbıyık yeniden sevgi barış dostluk sloganıyla düzenleyecekleri festival için şunları söyledi:

YENİDEN BARIŞ, DOSTLUK
Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük festivali olan, 20 yıldır Karadeniz Ereğli’de büyük coşku ve uluslararası katılım ile gerçekleştirdiğimiz festivalimizi 5 yıllık bir aradan sonra tekrar sizlerle buluşturmanın heyecanını ve coşkusunu yaşıyoruz. Kentimizin ulusal ve uluslararası arenada tanınmasında büyük katkısı olan Sevgi, Barış ve Dostluk Festivali yeniden doğduğu topraklara geri dönüyor. Bıkmadan, usanmadan yaşatmaya, büyütmeye ve yaymaya çalıştığımız ortak dilimiz olan sevgi, barış ve dostluk mesajlarımızı tekrar sizlerle buluşturmak için hepinizi memleketimizin bu simge ve örnek festivalinde beraber olmaya davet ediyorum. Hangi düşünceden olursak olalım el ele, yürek yüreğe kenetlenerek; sevgi, barış ve dostluk dileklerimizi bütün dünyaya haykırmak için yeniden birlikte ve bir olmaya çağırıyorum”dedi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi