POSBIYIK'TAN GÜLÜÇ MESAJI:

GÜLÜÇ'ÜN EREĞLİ'YE BAĞLANMASI KARARINI GÜNDEME ALABİLİRİZ

GÜLÜÇ BELEDİYE BAŞKANI, EREĞLİ HALKININ HAKKINI GASP ETMEYE ÇALIŞIRSA MAHKEMENİN  BU YÖNDEKİ KARARININ UYGULANMASI İÇİN HAREKETE GEÇERİZ

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'tan çok önemli Gülüç açıklamaları... Gülüç Belediye Başkanı'nın, kendi sınırlarında olmamasına rağmen, kirlilik yaratan cüruf tesisleri için "mahsuru yoktur" yazısı yazdığını, Eski Erdemir Plajı'nı Ereğli'ye verdirtmemek için baskı yaptığını ve yanlış bilgilerle yöneticileri yanılttığını anlatan Posbıyık, "Gülüç Belediye Başkanı, Ereğli halkının hakkını gasp etmeye çalışırsa, Gülüç'ün Ereğli'ye bağlanmasıyla ilgili mahkeme kararının uygulanmasını talep ederiz. Karşı mücadeleye geçeriz" dedi.

PLAJ İÇİN BASKI YAPIYOR

Gülüç Belediyesi değişti, AK Parti'li olduktan sonra Ankara’dan Gülüç’e gelmiyor, devamlı orada siyasilere baskı yapıyor.  Erdemir plajını bize verdirmiyor. Valilik ve Kaymakamlık vermeye hazır.  Ama Erdemir Plajı için devamlı olarak siyasilere, bakana baskı yaptırıyor ve Ereğli’ye verdirmiyor.

BU KADAR PERVASIZ OLURSA ESKİ GÜNLERİNE DÖNER

Kendisi zaten yasal olarak alamaz ama bizim de almamıza engel oluyor. Şimdi arkadaşlar Gülüç Belediye Başkanı bu kadar pervasızca davranırsa belediyeyi eski günlerine getirir. Gülüç Belediyesi’nin Ereğli Belediyesi’ne bağlanması için İdari Mahkemeye başvurmuştuk Zonguldak’ta ve davayı kazanmıştık. Savunmayı da ben yapmıştım orada arkadaşlarımla birlikte. Bu mahkeme kararı şu anda neticeye varmış vaziyette. Yoksa suç duyurusunda bulunacağız, mahkeme kararı uygulanmazsa ne olacağını siz benden daha iyi biliyorsunuz."

MAHKEME KARARINI UYGULARIZ

Toplantıda daha sonra, Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Okur mahkeme süreciyle ilgili bilgi verdi ve "2018 yılında İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği Belediyemizin haklı olduğuna karar verdi  ve Danıştay 8’inci Dairesi ‘Gülüç’ün Ereğli’ye bağlanmasını’ ilgilendiren ilgili kararı gönderdi" dedi. 

Okur'un açıklamalarından sonra Başkan Posbıyık, değerlendirmelerine şöyle devam etti:"Biz bunun üzerinde durmadık. Bizim dostumuz, bizim bölgemiz, dedik. Ama bir plajda ticaret yapmak için Ereğli halkının haklarını gasp ederse biz de o zaman karşı mücadeleye geçeriz. 

Editör: Haber Merkezi