Büyük Birlik Partisi (BBP) Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Turabi Çelik, Ereğli Belediyesi’nin çalışmalarını değerlendirdi.

BELEDİYE BAŞKANI 9 AYDA HİÇ BİR ŞEY YAPMADI

BBP Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Turabi Çelik, Ereğli Belediyesinin 9 aydır hiçbir hizmet yapmadığını Belediye Başkanı hizmet yapmamak için çeşitli bahaneleri alındığını belirterek şunları ifade etti;

’’31 Mart'tan sonra bayrak değişiminden sonra Ereğli'ye verdiği herhangi bir şey yok. Aradan tam 9 ay geçti. Ereğli güçlü bir bütçeye sahip, 150 -160 milyon üzerinde bütçesi olan bir belediye. Çeşitli bahanelerle çeşitli şeylere sığınarak kendisinin yapamayacağı işlere söz verip işleri yapamayacağının farkında olduğu için farklı sebeplere sığınarak işte Ereğli Belediyesi bitik, Ereğli Belediyesi’nde işçi sayısı fazla, Ereğli Belediyesi işte borçlu borçlu bırakıldı gibi bahanelerle şu ana kadar Ereğli bir şey yapmadı. Sayın başkanım 9 ay oldu seçileli ancak bizim gözümüzde gözle görülecek herhangi bir çalışması yok Belediye Başkanının. Bundan sonra ne olur bilemiyorum ama yöneticiler bahaneler üretiyorsa bahaneler söylüyorsa bahanelerle gününü gün ediyorsa o memlekete verecek hiçbir şeyleri yoktur. Şu an Tabi ki her Ereğli de çok büyük bir siyasi gürültü var. Zaten kendi içinde, kendi İlçe Başkanlıklarıyla, kendi partisiyle büyük kavgaları var. Şu anda Ereğli'de bir işçi çıkarması sıkıntısı var. Çok büyük bir rahatsızlık veriyor. 

Belediye Başkanı garip gureba ekmeği ile oynuyor

Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın garip gureba ekmeğin oynadığını belirten Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Turabi Çelik, Karadeniz Ereğli bir sahil kenti,Ereğli'nin sahilleri ile, garip gurebanın ekmeği ile oynamanın gereği yok. Sayın Başkan geldi geleli işte Ereğli'deki balıkçısı, simitçisi,mısırcısı sahilden yok etti.’’İfadesini kullandı.

Belediye çalışanları korku içerisinde

Belediye çalışanlarının korku içerisinde olduğunu belirten Büyük Birlik Partisi ilçe başkanı Turabi Çelik; ‘’Şimdi de çalışan işçiler korku içinde, beni acaba işten atacakmı, ekmeğimden olacağım endişesi içinde. Ereğli Belediyesi’nin şu anki o korkunç bütçesi nereye harcanıyor kime veriliyor onu da bilmiyoruz ama Ereğli'de 130 tane işçinin işten çıkarılacağı konuşuluyor başkanı ziyaret edeceğiz bu konuda bilgilendireceğiz, söyleyeceğiz. Madem bu kadar fazla işçi var neden 30-40 tane kişi aldınız. Eleman fazlalığı var niye bu danışmanları alıyorsun, niye bu işçileri atıyorsun. Sonra devletin kapısı garip gurebanın kapısı, ya senin babanın cebinde çıkmıyor. Devlet kendi halkını kendi milletine sahip çıkıyor Devlet kapısı işçi kapısı değil midir.Çıkarttın insanlar şimdi nerede iş aç sahibi olacaklar ekmek yiyecekler.’’dedi. 

Halil Posbıyık halka yanlış bilgi veriyor

Ereğli Belediye Başkanı Halil posbıyık’ın halka yanlış bilgi verdiğini belirten Büyük Birlik Partisi ilçe başkanı Turabi Çelik sözlerini şu şekilde devam etti;

‘’Şuan Belediye Başkanının anlattıklarında doğruluk payı yüzde 99 gerçekleri yansıtmıyor. Ereğli Belediyesinde fazla işçi yok, Ereğli Belediyesi o kadarda borçlu değil, Ereğli Belediyesi geçmiş Belediyesi Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal Çok rahat bir belediye bıraktı ama Halil Posbıyık şuana kadar hiç bir şey yapmadı. bundan sonra da yapılacağını tahmin etmiyoruz. Yaparsa biz de kendisini alkışlarız ama böyle bir şey olacağını düşünmüyorum zaten. Allah sonumuzu hayır getirsin. Şuan çok borçlu bir belediye bırakıldı diyor belediye başkanı ancak geçmiş Belediye Başkanı bir açıklama yaparak,  48 milyonla borçla devraldı ve 27 Milyon kira borç ödedi  bunun yanında yatırımlar yaptı, bunun yanında bir araç filosu belediyeye kazandırdı. Yani onun yanında gezi parkı, mükemmel bir Ömer Halis Bulvarı vardı bıraktı. Mükemmel çalışmalarda gözle görülebilir yaptı. 150-160 kilometre altyapıyı yaptı ve 30-40 yıl hiç kazma değmeyecek. Tüm bu yatırımlara rağmen bunlara  belediyenin 48 milyondan borcu 27 milyon lira ile teslim etti. Bundan sonra sen kalkıyorsun Şimdi de  belediyenin borcu var diyorsun. Belediyenin borcunu %50 azalmış devraldın. Bence bahane üretmek yerine çalışma yapmalı.’’dedi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi