Ereğli ilçesine bağlı Gülüç Belediye Başkanı Gökhan M. Demirtaş, Gülüç Köprüsü'nün kaçak olduğu iddialarının asılsız olduğunu belirterek, “Gerekli evrakları vermeye hazırım” dedi.
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantısında Başkan Halil Posbıyık tarafından dile getirilen Erdemir’i Gülüç Irmağı üzerinden karayoluna bağlayan köprülerin izinsiz ve kaçak olduğu iddialarına Gülüç Belediye Başkanı Gökhan M. Demirtaş'tan yanıt geldi. Belediye binasında düzenlenen basın toplantısında beldede yapılan hizmetlerden, kar yağışı için yapılan hazırlığa kadar birçok konuda açıklamada bulunan Demirtaş, Gülüç Köprüsü’nün kaçak olduğu iddialarını asılsız bularak belgeleriyle anlattı. Yapılan hizmetleri tek tek anlatan Başkan Demirtaş ilk olarak Sahil Projesi’nin hangi aşamada olduğunu anlattı. Demirtaş , “Sahil projemizin birinci etabını bitirdik ikinci etabımızda bitme aşamasında. Kafeterya Gülüç deresinin oturmasıyla birlikte su birlikte şuanda bitmiştir ve kafeteryamızın iç dekorasyonu kalmıştır ve Gülüç Belediyesi sosyal tesis olarak çalıştıracağız Gülüç halkımıza bugüne kadar halkımızın oturacak kalkacak, bir bardak çay içecek yeri yoktu. Seçimde Belde Başkanımız ve değerli meclis üyelerimizle bunun sözünü vermiştik. Bunu da halkımızla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İkincisi burada bir terminal projemiz başlıyor. Şehirlerarası otobüslerin durup yolcu alabilmesi için butik terminal projemizin temelini attık. Bu da Gülüç halkımıza hayırlı olsun diyorum. Bundan sonra şehirlerarası yolculuklarında sıcak bir yerlerde oturup biletlerini alabilecek, kafeteryada çaylarını içe bilecek ve otobüsüne binip İstanbul, Ankara ve diğer şehirlere ulaşımını rahatlıkla sağlayacaklardır. Yine kafeteryamızın bir bölümünde kano kürek yarışlarının yapılabileceği bir tesis oluşturduk ve bunun alt yapısını hazırladık üst taraftaki bölümünü de kürekçi kano yarışları yapan arkadaşlarımızın rahat oturabileceği soyunabileceği, orada dinlenebileceği bir tesis oluşturuyoruz. Üst yapısı kaldı, bunun çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ediyoruz” dedi.

Millet Bahçesi’nin müjdesini verdi
30 dönüm orman alanına mesire alanı yapacaklarını anlatan Başkan Demirtaş şu ifadeleri kullandı:
“Belde başkanımız, ilçe başkanımız, kaymakamımız, vekillerimiz ile birlikte, Cumhurbaşkanımızın baş danışmanı Saadet Oruç’un emekleriyle 30 dönüm orman alanında belediyeye tahsis ettiğimiz Millet Bahçesi, piknik ve mesire alanı yapacağımız bir yer var. Beldemize kazandırdık hayırlı olsun. Buradaki millet bahçemizin piknik alanı yapmamızın sebebi şu insanlarımızı orda hafta sonu, hafta içi güzel nezih bir ortamda kahvaltı yaptırabilmek ve öncelikle çoluk çocuklarıyla birlikte orda parkta eğlenmek ve spor yapabilmek mangal barbekü keyfi yapabilmek, Gülüç Belediyesi olarak kazandıracağız bunun da müjdesini verebilirim.”

İHA

Editör: Haber Merkezi