Müftü yardımcısı Tahir Erçin camide yaptığı vaazda, İslam dinimizin aileye çok büyük bir önem verdiğini söyledi.
Tahir Erçin, "inizi bir gün dışarıda yemeğe getirin Hem hanım  hazırlamasın size.
 Hocam ben alıp götürüyorum, onları eksik etmiyorum. O ayrı bir şey. Herşeyi hazır bir şekilde onu sofraya oturdun Dışarıda ısmarlayın ne olacak? Hem sevap kazanıyorsunuz." dedi.
Aileye; İhanet, Aldatma, Haram ve Yalanın hiç girmemesi gerektiğini belirten il müftü yardımcısı Tahir Erçin boğazında şu tavsiyelerde bulundu:

"Evine bağlı bir erkek, eşine bağlı bir erkek çocuk, çocuğuna bağlı bir erkek. Aynı şekilde karşı taraf için kocasına bağlı bir kadın, çoluk çocuğuna bağlı bir kadın evine bağlı bir kadın..
İnsan dünyada daha ne ister? Onun için hadis şunu söylüyor. "Peygamber Efendimiz diyor ki bir erkek kıyamet gününde eşinin yüzüne bakıp da onlar razı olduğunu söylerse Allah o kadını cennetten başka bir yere koymaz. Koca da çünkü ondan memnun olmuş.
Bir kadın düşünün ki kocasıyla karşılaştığında ondan razı olduğunu söylerse Allah o erkeğin de cennetinden başka bir yere koymaz.

İşte, karşılıklı sevgiyi, saygıyı oluşturmamız gerekir 

Aileye ne girmemesi gerekir?
İhanete girmemesi gerekir. Aldatmanın girmemesi gerekir. Haram paranın girmemesi gerekir,  Yalanın hiç girmemesi gerekir,

Tabiki Emniyet çok önemli. Emniyetin olmadığı yerde ailede olmaz

Karşılıklı güven olmazsa kadın kocasına koca karısına güvenmez ise  orası sadece bir otel olur.
Akşam yatmak uyumak üzere gelinen bir yer olur sadece.

Bir dini koruyacaksınız. İki aklı koruyacaksın. Üç nesli koruyacaksın. Dört Aileyi koruyacaksın.

Aileyi korumak nasıl olur? Allah'ın helal kıldığı nikah yoluyla olur. 
Eğer nikahı terk edersen gayri resmi ilişkilere yönelirsen nesli korunyamazsın ki böyle toplumların Allah korusun ayakta kalması mümkün olmaz. 

Efendimizden yine sizlere bir hadis paylaşmak istiyorum. Peygamber efendimize soruyorlar, yaptığınız harcamaların en güzeli hangisidir?
Demiş ki yapacağın en güzel harcama ailene yapılan harcamdır. Ve sevap kazanır. 

Lokal bir örnek olacak ama alın eşinizi bir gün dışarıda yemeğe getirin Hem hanım  hazırlamasın size.
 Hocam ben alıp götürüyorum, onları eksik etmiyorum. O ayrı bir şey. Herşeyi hazır bir şekilde onu sofraya oturdun Dışarıda ısmarlayın ne olacak? Hem sevap kazanıyorsunuz.

Görev yaptığı bir yerde ben bunu söylediğimde görevli arkadaşlar dediler ki hocam dediler biz gidiyoruz kasaptan  et alıyoruz, marketten hıda alıyoruz. Evde beraber yiyoruz. 
Yok öyle olmayacak. Nasıl olacak? O hiçbir şeye karışmayacak. Alacaksın ona değer verdiğini hissettireceksin. Nasıl olacak? Rezerve yaptıracaksın. Onu bir gün yemeğe davet edeceksin. Bunlar güzel şeyler derler. Bunlar aralıklarla yapılmalı

Peygamber efendimiz çünkü eşlerine karşı ne kadar değer verdiğini, onlara ne kadar çok sevdiğini onlara hissettirirmiştir.

Onlar Allah'ın bize birer emaneti, emanete sahip çıkmak, emaneti koruyup kollamak, gözetmek, onu mutlu  etmek bizim elimizde. Gücümüz kuvvetimiz var. Bunları da ihmal etmeyelim "
 

Kaynak: Ercan Demir