Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) harici-yerüstü servislerinde çalışan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) üyesi işçiler eşit işe eşit maaş istiyorlar haklı olarak.

TTK harici-yerüstü servislerinde çalışan GMİS üyesi işçiler, önceki gün sendikalarını ziyaret ederek özellikle aynı işi yapan işçiler arasındaki farklı ücret sorununun çözümü konusundaki çalışmalar hakkında bilgi aldılar, taleplerini ve önerilerini ilettiler. 

İşçiler kurumun harici-yerüstü servislerinde çalışıyorlar ve aynı işi yapan arkadaşları arasında önemli ücret farklılıkları bulunuyor.

Bu durum iş barışı ve disiplini açısından sorun yaratıyor.

Anayasa’nın eşitlik ilkesine de aykırı olan bu durumun bir an önce düzeltilmesi gerekiyor.

Sorunun çözümü için siyasilerin çaba harcaması gerekiyor. TBMM’de bu sorun acilen çözülmelidir,

24 Haziran’dan bu sorun çözülmediği takdirde 1 Ocak 2019 tarihinden sonra başlayacak olan 28’inci Dönem Toplu İş sözleşmesiyle ilgili görüşmeleri döneminde çözüme kavuşturulması gereken ana konulardan biri durumunda. 

Genel Maden İşçileri Sendikası’na bu konuda büyük bir görev düşüyor.

Siyasilerimize büyük bir görev düşüyor.

İşçiler arasında ki ücret farklılıklarının giderilmesi elzemdir.

**

TTK’NIN İŞÇİ AÇIĞI UNUTULMAMALIDIR

Kısma bir süre önce yazmıştım yine yazıyorum. Ve yazmaktan da bıkmayacağım

Türkiye Taşkömürleri Kurumu (TTK) bizim için çok önemlidir. TTK Zonguldak ve bölgenin can damarıdır. TTK’nın işçi açığı halen daha devam ediyor. TTK’ya alınacak 2 veya 3 bin kişi devlete fazla bir yük teşkil etmez sanırım. Zonguldak için bu işçini alınması kesinlikle şart ve siyasiler bunun için acele etmeli. Şunun şurasında seçimlere 40 günden daha az bir süre kaldı. Milletvekili aday sıralamaları kesinleşmesine birkaç gün kaldı. Ondan sora adaylar halkın karşısına çıkacaklar. TTK’da işçi eksikliği had safhada. 

Acilen bu sorun çözülmelidir

Bizlerin gazeteci olarak görevi TTK’yı unutturmamaktır.

**

YENİKAPI RUHU

CUMA KUDÜS GÜNÜ

Yurt genelinde kitlesel eylemlerin en kapsamlısı cuma günü İstanbul Yenikapı meydanında ve pazar günü Diyarbakır’da gerçekleştirilecek.

İstanbul Yenikapı’da ve cuma günü saat 15.00’te yapılacak olan mitinge ve Diyarbakır’da gerçekleşecek mitinglere tüm vatandaşlar davet edildi. 

Ramazan ayı boyunca İsrail’in zulmünün sona ermesi ve Filistinlilerin huzura kavuşması için tüm camilerde duaların edilmesi ve hutbelerin okutulması da planlanıyor.

Zonguldak’tan da mitinge çok sayıda katılım olacak

Filistin asla yalnız değil