Enerji Sanayi Maden Kamu Emekleri Sendikası (ESM) Zonguldak Şubesi'nin 8.olağanin Genel Kurulu Maden Mühendisleri Derneği Üst Cemiyette cumartesi günü gerçekleştirildi. Kongrede mevcut Başkan Vacit Esen aday olmadı ve görevini Özgür Erkal'a devretti.

VACİT ESEN: DEĞİŞİM GEREKLİ VE BU DEĞİŞİMİ SENDİKAMIZDAN BAŞLATIYORUZ
2.5 dönemdir başkanlık görevini yürüten ve görevini Özgür Erkal'a devreden Vacit Esen yaptığı açıklamada;
"Sendikamızın bugün 8.olağan genel kurulu yapıyoruz 2.5 dönemdir bu görevi sürdürüyorum.  Ülkemizin geldiği durum ortada yaşanmaz duruma geldik. Enflasyon, hayat pahalılığı geçim sıkıntısı arttı. Türkiye'de emeğiyle geçinen tüm kesimler bu baskının altında, bu aşırı pahalılığın altına ezilmektedir. Bizler de bir emek temsilcisi olarak, sendika olarak bu pahalılığa karşı, yoksulluğa karşı mücadelemizi devam ettireceğiz. Her şey olduğu gibi bazı şeyleri tadında bırakmak gerekiyor. 2.5 dönemdir şube başkanlığını yürüttüm. Bundan sonra gençleşmek ve değişmek gerekiyor. Değişime ayak uydurmak gerekiyor ,değişimi de biz sendikamızdan başlatıyoruz." dedi

ÖZGÜR ERKAL: GENÇLEŞME HAREKETİ OLDU

ESM Başkanlık görevini devralan Özgür Erkal da yaptığı açıklamada;
"8.olağan genel kurulunda toplandık. Görev dağılımı henüz yapılmadı. Sadece ekip arkadaşlarımla birlikte burada seçimimizi yaptıktan sonra neler olacağını göreceğiz. Gençleşme hareketimiz oldu. Sendikamıza hayırlı olmasını diliyorum." dedi.
Kongrede yeni yönetim, denetim ve disiplin kurulları şu şekilde oluştu

YÖNETİM KURULU

Özgür Erkal

Hakan Küçük

Özkan Altıner

Ömer Genç

Özlem Sarıkaya

Erdoğan Koçak

Gazi Toplu

DENETLENE KURULU

Vacit Esen

Nevzat Kaynar

Talat Baydar

DİSİPLİN KURULU

Yunus Aykut Kırbıyık

Mehmet Tatlısöz

Adnan Devrim Aydın

(Haber-Ercan Demir)