Et fiyatlarına gelen sürekli zamlar nedeniyle vatandaşla muhatap olmak, durum izahı yapmak zorunda kaldıklarını belirten Çatı Et Tavuk Market sahibi Selim Cansızoğu hükümete üreticiyi ve çiftçiyi daha fazla desteklemesi konusunda çağrıda bulundu. 
Pazartesi itibariyle fiyatlarda bayram nedeniyle tekrar zam gelebileceğini belirten Cansızoğlu, vatandaşlar kadar et market satıcılarınında zorluklar yaşadığını söyledi. 

Çatı Et Tavuk Sahibi Selim Cansızoğlu; " Et fiyatlarında artışlar devam ediyor. Ette büyük sıkıntı var. Peynirden, sütten yoğurttan da belli. Deprem dolayısıyla da sıkıntı yaşanıyor, fiyatlarda artış oluyor.  Deprem bölgesinde çiftçilerimizin gördüğü hasar ortada. Sanıyorum devlet çiftçiye tam destek vermiyor. Üretici ve yetiştiriciler de zorda.

Yem pahalı, saman ithal ediliyor. Eskiden zam gelince bir iki lira zam gelirdi.  Şimdi 15-20 lira birden zam geliyor. Biz de müşterilerimizle yapılan zamlar konusunda muhatap buluyoruz. Haklı olarak herkesin isyanını biz göğüslüyoruz. Zor durumdayız. Sadece üretici, yetiştirici değil, vatandaş değil biz de zamlardan şikayetçiyiz. Devletin açıkladığı teşvikler üreticiye de yetiştiriciye de yansımıyor demek ki bize de yansımıyor.  Üretici ve hayvan yetiştiricileri verilen desteklerden tam olarak faydalanamıyor demek ki ete sürekli zam geliyor. Şu an 1 kilo kıyma 280 TL, lop et 300 TL. Söylerken biz çekiniyoruz. Biz de çok pahalıya alıyoruz. Biz esnaflar da hayatta kalma mücadelesi veriyoruz. Et alımı pahalı,  elektrik pahalı, kiralarımıza zam geldi. Maliyet arttı, satışlar düştü. Hepimiz zordayız. Vatandaşlarımız da usandı artık. 3 günde bir fiyat artıyor. Eti ithal edeceğimize üretici tam desteklense zammın önüne bir nebze olsun geçilebilir diye düşünüyorum" dedi.

(Haber: Seda Fidan)

Editör: Oğulcan Öz