Siyaset kulislerinden bomba bir haber !..

“ İlimizin tanınmış işadamlarından Fatih Keleş, belediye başkanlığına aday olacak…”

Bildiğimiz kadarı ile Fatih Keleş de tıpkı ağabeyi, Ereğli TSO Başkanı Aslan Keleş gibi Ak Partili’dir ve her ikisi de Ak Parti’ye yakışan isimlerdir.

Fatih Keleş’e böyle bir “niyeti” olup olmadığını sormadık ama, olsa iyi olur herhalde…

Nedenini açıklayalım…

Fatih Keleş genç ve başarılı bir işadamıdır. Eğitimli, bilgili, görgülü bir insandır. Geniş bir ticaret alanına sahip olduğu halde, ilimizdeki “kötü örneklerin” aksine “temiz” kalabilmeyi başarabilmiş bir isimdir.

Ticarette ve siyasette “temiz” kalabilmek…

Günümüzde “tek başına” yeterli bir kriter sayılabilir.

İlimizde, bulundukları mevkileri kişisel çıkar ve rant hesapları için kullanmış, kötü müteahhitlere rant üstüne rant sağlamış, gırtlağına kadar harama bulaşmış, devletin ve belediyenin çıkarlarını peynir-ekmek gibi satmış “zübük” karakterli belediye başkanlarını gördükçe, belediyelerin başına temiz ve dürüst insanların gelmesi toplumun genel beklentisini oluşturuyor.

Zaten Ak Parti’nin gerek ilimizde, gerek genel merkezinde bulunan yöneticileri “metal yorgunluğuna” uğramamış, temiz, başarılı, çalışkan isimlerle yola çıkmak istemiyor mu?..

O halde 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimler bu yönüyle de bir dönüm noktası olabilir.

Zübükleri gönderelim…

Temiz isimlerle yola devam edelim.

Kilimli’nin adayları

Mart 2019 yerel seçimlerinde “Kilimli’nin adayları” kimler olacak?..

Seçim yarışının daha önce olduğu gibi Ak Parti ve CHP arasında geçeceği tahmin ediliyor.

Kilimli gibi, büyük ailelerin, siyasi dengelerin oluşmasında etken olduğu ilçelerde seçimin sonucu siyasi partilerden çok “adaylara” bağlı kalıyor.

Sözü geçen aileler arasında belli ittifaklar kurulup, bir aday üzerinde birleşildiği zaman, aday olunan siyasi partinin oyları ile birlikte seçim kazanılmış oluyor.

Bu durumda Kilimli Belediye Başkanlığına aday olacak kişilerin, önce Ak Parti veya CHP gibi ilçedeki ağırlıklı siyasi partilerden birinden aday olması, daha sonra da ilçe siyasetinde etkili ailelerin desteğini sağlaması gerekiyor.

Peki, böyle bir desteği kimler sağlayabilir?..

Şimdilik “net” bir durum yok…

Adaylık “niyeti” olan kişiler henüz ortaya çıkmış değil…

Belki de henüz “zamanı gelmediği” düşüncesini taşıyorlar.

Ancak zaman çabuk geçiyor…

İki dönem öncesinde bir belediye başkanının sözlerini hatırlıyoruz…

Yaklaşık bir yıl öncesinden basın-yayın organlarında seçimle ilgili, adaylarla ilgili tartışmalar başladığında hoşuna gitmemiş ve “ Daha seçime çokkkkk var!” diyerek, tartışmaları yersiz bulmuştu.

O seçim geçti, üzerinden kaç seçim daha geçti…

O belediye başkanı, şimdi belediye başkanı değil…

Seçim zamanı çabuk geliyor.

Bu yüzden gerek Kilimli, gerek diğer ilçelerimizden aday olacakların “zamanla yarışmak” zorunda olduklarını da bilmeleri gerekiyor.