Zonguldak’ta dün çok önemli bir kongre yapıldı.

Zonguldak lobisinin oluşması için en büyük adım atıldı

12 Nisan Pazartesi günü Zonguldak İli Dernekleri Federasyonu’nun 1. Olağan Genel kurulu gerçekleştirildi ve federasyonun yeni yönetimi oluşturuldu.

Buna göre her biri bir dernek b.aşkanı veya temsilcisi ve borkrat olann; Necati Başar, Muzaffer Kalaycıoğlu, Ahmet Bayrak, Ercan Gebeş, Ahmet Karayılmaz, Yaşar Karaman, Kemal Esat Topuz, Sinan Karademir, Lütfü Çavuş, Nebahattin Şenol, Yaşar Köksal, Ahmet Öztürk, Ömer Bayrak, Harun Akgül, Münir Uzundurukan, Erkan Üstüntaş, Cüneyt Bağbaşı, Rüştü Moğul, Derya Akbıyık, Bahtiyar Emiroğlu ve Birkan Demirel oy birliği ile Zonguldak İli Dernekleri Federasyonu üyesi seçildiler.

Ben hepsini kutluyorum.

Yıllardır Zonguldak’ın neden lobisi yok diye şikayet edip dururduk.

Evet şimdi Zonguldak lobisi güçlü bir şekilde kuruluyor.

Zonguldak ili dernekleri federasyonu ile birlikte, Ankara, İstanbul, Bursa ve diğer büyük şehirlerde kurulu bulunan Zonguldak federasyonları, konfederasyon çatısı altında bir araya gelecekler.

Bu federasyon yönetimleri konfederasyon yönetimini oluşturduktan sonra Zonguldak lobisi kurulmuş olacak.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir Gaziantep ziyaretiyle ilgili bir anısını anlatmıştı.

Metin Demir Gaziantep’e gittiğinde seçim zamanı olması nedeniyle, seçimler hakkında bir sorusuna karşılık Gaziantep oda yetkilisi aynen şu sözü söylemiş.

Kim kazanırsa kazansın Gaziantep politikası her zamsan geçerlidir ve değişmez. Mecliste Gaziantep milletvekilleri akşamları Gaziantep hemşehri lokali veya lokantasında bir araya gelip bize ne yapacakları, nasıl hizmet getireceklerini, neler yapacaklarını anlatırlar, bizler onlara talepleri ve sorunların dile getirir ve bu şekilde tüm sorunlar çözülür.

İşte lobinin gücü bu anlatılan örnekte yatıyor.

Sadece Gaziantep değil elbet, Kayseri ve benzeri diğer bir çok illerde de aynı şekilde lobi siyaset üzerinde çok etkindir.

İşte bu kongre ile birlikte Zonguldak lobisin kurulması yönünde bir adım atılmış oldu

Ben değil biz

Prensibinin hayata geçirilmesinde ki ilk adımdı bu

Gerisi artık daha kolay

Önemli olan ilk adımı atmaktı

Zonguldak İli Dernekleri Federasyonu‘nun yeni Başkanı Necati Başar ve yönetim kurulunu kutluyorum.

Önlerinde önemli ve yorucu bir yol var, omuzlarında ağır bir sorumluluk var.

**

SADECE ÜNİVERSİTE MEZUNU OLMAK YETMEZ, MESLEK TERBİYESİ VE DİSİPLİN DE ŞART..

Bir önceki yazımda 176. Kuruluş yıldönümün kutlayan Türk Polis Teşkilatı’mızdan genel olarak övgüyle bahsetmiştim.

Bugün yine Türk Polis Teşkilatımızdan bahsedeceğim ama konumuz biraz daha farklı.

İsterseniz önce Kamu Yararına Çalışan Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hayrettin Gezer’in Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 176.Yıldönümü nedeniyle yaptığı basın açıklamasının içeriğinde çok önemli ve çarpıcı detaya dikkat çekmek istiyorum.

Hayretin Gezer basın açıklamasında mevcut polis memurların talepleri ve sorunlarını maddeler halinde dile getiriyordu.

Hayretten Gezer’in basın açıklamasının 3. ve 4. Maddelerinde aynen şöyle ifadeler geçiyordu.

“Polislerin çalışma şartları ve süreleri amirlerin insiyatifine bırakılmamalı,  yasal mevzuatta kavuşturularak, insan onuruna yakışır şekilde çalıştırılmalıdırlar. Amir tahakkümüne. ağır çalışma koşullarına ve mobbing uygulamalara son verilmelidir.”

“Emniyet Teşkilatının Orta sınıf amir ihtiyacını karşılamak için dışarıdan alınan personelin, tekrar hizmet içi eğitimden geçirilerek, mevzuat eğitiminin yanında meslek terbiyesi ve disiplini de öğretilmelidir.”

Gerçekten de polis memurları toplumumuzun huzur ve güvenliği için 7-24 saat görev yapıyor. Ancak onlarında bir aile yapısı var, sosyal yaşantısı var. 30 Mart 2021 tarihinde İzmir Çeşme’de polis memuru İsmail Zeybek, komiser yardımcısının hırsızlık ithamı ve sonrasında ki soruşturma süresinde intihar etmesiyle sonuçlanan bu acı olay bile Hayrettin Gezer’in; “Emniyet Teşkilatının Orta sınıf amir ihtiyacını karşılamak için dışarıdan alınan personelin, tekrar hizmet içi eğitimden geçirilerek, mevzuat eğitiminin yanında meslek terbiyesi ve disiplini de öğretilmelidir” sözünün ne kadar da doğru olduğunu gösteriyor bizlere. 30 yıla yakın meslek yaşantısı sonrasında emekli olan ancak mesleki sorunların çözümü noktasında Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Zonguldak Şubesi’nde görev alarak polislerin sorunlarının çözümü için çalışan, sık sık sorunları kamuoyuna dile getiren Hayrettin Gezer, sanırım İzmir’de yaşanan polis intiharı olayı sonrasında bu sorunu dile getirmiş olduğu kuvvetle muhtemel.  Daha önce yılarca kolejde okuyup son sınıfta polis karakollarında 1 yıllık staj gördükten sonra ancak komiser olunabilirken, şimdi 2-3 aylık eğitim alınarak Komiserlik rütbesi verilmesi ne kadar doğru acaba. Dışarıdan üniversite mezunu olarak teşkilata katlan orta sınıf amirlerin yeniden uzun soluklu bir hizmet içi eğitime tabi tutulması şart. Karar tabi ki kamuoyunun ve hükümet yetkililerindir..

**

GÜNÜN SÖZÜ: Fırtınanın şiddeti ne olursa olsun martı sevdiği denizden asla vazgeçmez (Alfred Capus)